Статии

Координатор детска сцена на София Прайд? А Закрила на детето къде е?

Все по-настойчиво ни се налагат правилните ценности, прикрити зад „права“, „хуманизъм“, „равенство“

Световната здравна организация (СЗО) извади транссексуалността от раздела на парафилиите

Наближава София Прайд. Превърналото се вече в традиция събитие, стартира през 2008 г. Помните ли как започна всичко? Младежи, танцуващи сред дъга и призиви за любов, които говореха и пееха за равенство. Пропагандиращи уж само обич, скрити зад фрази като: „Няма страшно, това е просто любов“ и „Любовта побеждава. Винаги.“ С напредването на годините зачестиха и жалванията на участниците – били преследвани, обиждани, бити. Оплакванията винаги предизвикват съчувствие. Винаги. И то не закъсня. Появиха се хиляди спасители, които солидарно с ЛГБТИ общността започнаха да се кичат със знаменца, профилните им снимки засияха в цветовете на дъгата (символ, който ЛГБТИ буквално си присвоиха от децата), появиха се активисти и партии, които открито застанаха зад каузата.

14 години по-късно не просто се говори за равенство, любов и приемане, исканията са за гей бракове, летят директиви, стига се до закани към някои страни. Миналата година ЕП прие резолюция, че „ЕС трябва да премахне всички пречки, с които се сблъскват ЛГБТИК лицата при упражняването на основните им права“. Парламентът призова за процедури за установяване на нарушения, съдебни мерки и бюджетни инструменти срещу Полша и Унгария. Щото не слушкат и не следват стадото.
Опасността сама по себе си не е в това, че двама души от един пол ще могат да сключат брак, защото тези хора така или иначе живеят заедно, спят заедно, забавляват се заедно и т. н. Техен избор, макар и неприемлив за всички. Проблемът е, че апетитът идва с яденето.

Все по-често се настоява и за осиновяване на деца. Целта от самото начало са именно те. Било чрез детски книжки или филми, чрез говорене или лекции, чрез отлично организирани и добре финансирани мероприятия, се провежда целенасочена кампания, целяща да размие възприятията на подрастващите, посредством умели внушения. Индоктринирането започва от най-ранна детска възраст, защото именно децата са слабото звено, което най-лесно може да бъде подлъгано. Факт е и целенасоченото сексуализиране на атмосферата на т. нар. прайд, и това си пролича миналата година – както от полуголите изпълнители, така и от продажбата на всякакви предмети във формата на фалоси. Който не е видял снимки от предходни такива събития, да го направи. Факт е и насочването на организаторите и подобните им към училищата, децата и малолетните.

А тази година за пръв път ще има и детска сцена. Колко мило, нали? Обяснението на организаторите е, че някой трябва да забавлява и да се грижи за децата, които са на София Прайд. Но как точно ще ги забавляват, с какви помагала и какво ще им разясняват, и най-важното – какво въобще търсят деца на подобно място, съзнателно се премълчава.

Отварям скоба – с всяка следваща ревизия на МКБ (Международната квалификация на болестите) и ДСН (Диагностичен и статистически наръчник на психичните разстройства) все повече се скъсява дистанцията между норма и патология, като в един момент границата напълно ще отпадне и извращенията ще станат част от нормата. Това всъщност е и най-краткият и законен път за легитимиране на патологиите. В МКБ 10 и ДСН 4 има категория „парафилии“. Под парафилия се разбира някаква сексуално отклонение – перверзия, извратеност. Според новата ДСН-5 „парафилия“ отпада, за МКБ 11 още не е абсолютно сигурно. Във ДСН е „парафилно разстройство“. А Световната здравна организация (СЗО) извади транссексуалността от раздела на парафилиите. Макар и все още прикрито, в някои форуми и дори стени в социалните мрежи на лгбти апологети, вече се намират и екземпляри, водещи дебати за… педофилията. Да, добре прочетохте. И не е учудващо, защото от класификациите отпадат също фантазиите и помислите. С други думи, ако няма действие, се касае за безобиден сексуален интерес, който е нехуманно да бъде класифициран като проблем и няма да бъде диагностициран. Такъв човек не трябва да бъде наричан и педофил, човешко е да си представя как извършва сексуални действия с някое бебе например.

Другият ключов момент е, че зад всякакви каузи и мероприятия, касаещи правата и исканията на ЛГБТИ, неизменно застават плеяда от стабилно финансово подплатени (обикновено от чужди донори) НПО-та, като интересното е, че някои от тях работят и в сферата на правата на жените и децата. Как точно правата на жените и децата се припокриват с тези на гейовете, транссексуалните и прочее, е въпрос, чийто отговор е хем труден, хем елементарен. Труден, защото разумният отговор е – никак, нямат нищо общо. Елементарен, защото крайната цел е ясна – децата.

Пишейки за деца, няма как и не трябва да пропуснем навлизащата в някои държави практика да се дават хормонални блокери на деца с полова дисфория преди пубертета. Темата е сравнително непозната в България, но в последната година започна да се покрадва в разни дискусии, касаещи правата на ЛГБТИ. Различни активисти пишат, че подкрепят правото на самоопределение на всеки. И на децата. Децата, които не са толкова интелектуално зрели, за да взимат подобни крайно сериозни и определящи по-нататъшния им живот решения.

Все по-настойчиво ни се налагат правилните ценности, прикрити зад „права“, „хуманизъм“, „равенство“, а всеки противник, веднага бива заклеймен като хомофоб. Парадите, демонстрациите и исканията не защитават правата на гейовете, а промотират политическа идеология, пагубна за децата. Социалните мрежи също са в ролята на проводник на тази идеология – youtube, tiktok и т. н. поощряват тийнейджърите не просто да са различни, а да са транс, да са queer, защото това е cool.
Всъщност никак не е куул, а буквално е животозастрашаващо за децата да бъдат облъчвани по толкова агресивен начин. Според проучване, направено в САЩ, 40% от младежите с нестандартна сексуална ориентация, сериозно са обмисляли самоубийство за последната година. Това всъщност не е някаква новина – хората, част от тези групи, традиционно са по-лабилни психически. Какво остава за по-младите.

И всъщност тази „детска сцена“, която така активно се промотира от организаторите на София Прайд, е поредната стъпка от индоктринирането на подрастващите умове – без значение дали с песни, танци, агресивна реторика, филми, книжки или по друг начин.

Което пък поражда съвсем резонното питане, Държавната агенция за закрила на детето, която е длъжна да извършва мониторинг и контрол за спазване правата на детето, защо не си е свършила работата? И ще благоволи ли да си мръдне пръста, защото правата на ЛГБТИ общността трябва да свършват там, където започват правата на децата.

Покажи още

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button