Статии

Иван Вълков: Премина ли ‘София прайд’ границата между ‘забава’ и престъпление?

Колкото и неприятно да ми е, ще задам един директен въпрос на българските родители, особено на тези, които пуснаха децата си или пък решиха да отидат с невръстните си наследници на София прайд преди няколко дни:
Ако един възрастен мъж, независимо гримиран или не, предложи на детето ви секс играчка, или някакъв артикул с формата на фалус на улицата или пред блока, където си играе, или пък докато се разхожда в парка – как бихте реагирали?
Въпросът е риторичен, защото за мен като юрист това безспорно е престъпление от раздел „Разврат“ на наказателния кодекс.
Дали обаче ако същото нещо се случи на София прайд, такова деяние би имало същото значение, или нещо се променя? Дали заради всеобщия хор на подкрепа от страна на родни музиканти, разни адвокати, дейци на културата, доста медии, чужди посланици или заради някакъв вид притъпяване на чувства, пропадане на прага на нравствеността и свикване с положението, на точно такова деяние почти не се обърна внимание нито по време на, нито след прайда.
Ние от сдружение „Род – интернешънъл“ считаме, че София прайд премина границата между „забава“ и общественоопасно поведение, засягащо най-уязвимата група – децата, затова подадохме сигнал до прокуратурата.
Питаме всички трезвомислещи съграждани – това ли са правата, за които настояват „жертвите“ от ЛГБТИ движението – безнаказано да посягат към децата с нещо загадъчно в ръка?
Предстои да видим дали застаналите ПОД дъгата са вече НАД закона…
На вниманието на Софийска районна прокуратура:

СИГНАЛ
Считам се за длъжен – като гражданин, баща и съпредседател на сдружение „РОД – интернешънъл“ – една от родителските организации в България, да подам сигнал за извършени действия по време на преминалия на 12.06.2021 т.нар. София прайд, които по мое мнение като юрист, представляват извършен състав на престъпление по раздел VIII „Разврат“ на НК.
Моля да бъде направена проверка по повод артикулите, предлагани на щандовете по време на събитието. Видно от линка към живото предаване, което прави един от организаторите на събитието, представящ се като Симеон Василев, открито и без ограничаване на достъп за малолетни, (които видимо от всички репортажи и излъчвания в социалните мрежи са присъствали на мероприятието) се предлагат изделия с форма на мъжки полов орган.
Отново по мое мнение, подобно поведение крие сериозен риск и представлява висока обществена опасност. Като юрист не виждам разлика между ситуация, в която възрастен мъж предлага, независимо като подарък или небезвъзмездно, на малолетно лице артикул с формата на фалус на улицата или подобна ситуация се развива на ЛГБТИ събрание.
Моля да се вземе предвид и фактът, че на събитието, видимо от репортажите, присъстват лица, които са далеч под 14г., с което обществената опасност на извършените деяния придобива още по-притеснителни размери.
Прилагам линк към видеото, качено в социалната мрежа Facebook.
https://www.facebook.com/sofiaprideparade/videos/151219830334140/
В случай, че към момента на получаване на сигнала, видеото е изтрито от страницата, бихме могли да го предоставим на диск или друг преносител.

С уважение,
Съпредседател на сдружение РОД Интернешънъл,
Иван Вълков

https://www.facebook.com/johnnie.walkoff/posts/4476161952414056

Покажи още

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button