Статии
Четени

Искане за отмяна на Бургас прайд

Подкрепете петицията за отмяна: https://www.peticiq.com/324224

Подкрепете петицията за отмяна: https://www.peticiq.com/324224

ДО

ДИРЕКТОРА НА

ОБЛАСТНА  ДИРЕКЦИЯ

 НА МВР ГР.БУРГАС

АДРЕС:УЛ.“ХРИСТО БОТЕВ“ №46

ИСКАНЕ

ОТНОСНО: Провеждане на „Бургас прайд“

          УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН ДИРЕКТОР,

   Във връзка с “Първият Бургас Прайд“, който ще се проведе на 15.05.2021 г., в град Бургас от 16:00 часа на площад „Тройката“, изказваме своето притеснение относно провеждането на това събитие и изискваме от Вас да предоставите своето становище относно спирането на прайда.

   Молим за незабавно издаване на заповед от кмета Димитър Николов за отмяна на събитието Бургас Прайд.

Като една от най-големите организации в Република България, която защитава традиционното семейство, брак и ценности българското общество, в лицето на “РОД   ИНТЕРНЕШЪНЪЛ“ заставаме зад убеждението, че протичането на такова мероприятие ще внесе хаос, безредие не само по време на самия прайд, но и след това.
Българското общество не е съгласно и не желае да му бъде натрапена една различна ,,сексуална ориентация“ като парадираща и изискваща все повече права ценност, която всъщност   не съществува по настоящем като такова право на национално ниво.

Искането на специално отношение заради сексуална ориентация е искане за привилегия, която е дискриминация с обратен знак, недопустима от гледна точка на конституционния принцип за равно третиране на гражданите.

Припомняме Ви, че Конституцията на Република България твърди, че брачният съюз е между мъж и жена.

Р Е Ш Е Н И Е № 13 на Конституционният съд, София, 27 юли 2018 г. гласи следното:

Конституционната дефиниция за брак, така както винаги е присъствала в българската правна традиция се съдържа в разпоредбата на чл.46 ал.1, която го определя като доброволен съюз между мъж и жена. Конституционната уредба на брака е изградена върху разбирането за съществуването на два биологично определени пола. Разбирането за брака между мъж и жена е вкоренено дълбоко в българското правосъзнание и в този смисъл е в основата на конституционната уредба.

В този смисъл провеждането на Бургас Прайд, като изискващо привилегии и показност, е абсолютно и неоспоримо подкопаване на българското правосъзнание и традиционни ценности и българската  конституция.

Българското общество не желае разрушаване на семейството като ценност между мъж и жена. Разрешението от страна на кмета г-н Николов е в пряко нарушение на установените от Конституцията принципи и семейни български ценности.

чл.6 (1) Всички хора се раждат свободни и равни по достойнство и права.
(2) Всички граждани са равни пред закона. Не се допускат никакви ограничения на правата или привилегии, основани на раса, народност, етническа принадлежност, пол, произход, религия, образование, убеждения, политическа принадлежност, лично и обществено положение или имуществено състояние.

Считаме, че подобна показна проява  би оказала негативно въздействие върху децата и подрастващите младежи в града ни. Отглеждането и възпитанието на децата  цели  развививане на  интелектулния им потенциал, осъвръшенстване и надграждане на знания и умения, а не да се фиксира и фаворитизира сексуалността, която е  лична, интимна и не следва да бъде афиширана с подобни публични прояви.

На второ място г-н Директор, бихме искали да изразим своята загриженост относно провеждането на Бургас  Прайд от гледна точка на пандемичната обстановка. Извънредните пандемични мерки  са още в сила със Заповед на Министерство на здравеопазването. Не  е ясно как участниците ще спазват дистанция и какъв ще бъде техният брой. Създава се потенциално огнище на зараза и разпространението му в града.

В състояние на обявено извънредно положение, при което изпълнителната власт (централна и местна) е оправомощена да взема необходими мерки за овладяване на създадената кризисна ситуация, изискваме г-н Николов да издаде незабавна заповед за отмяна на Бургас Прайд.

Информираме ви, че може да бъде нарушен и обществения ред в населеното място чл.12, ал.2 , т.2 от ЗСММ или могат да бъдат нарушени правата и свободите на други граждани чл.12 ал.2 т.4 от ЗСММ.

Освен законовите основания информираме ви  че ОТНОСНО „БУРГАС ПРАЙД“

бяха организирани следните инициативи, които показват абсолютното неприемане на събитието от българското общество;
 

„Акцията с краставиците“ разбуни духовете.
Дай му на народа (медиите) хляб (краставици) и зрелища…
Имаше въпрос: „Бургас само толкова ли може?!“.
Излагаме пред Вас направеното до тук от различни бургаски активисти и „оглушителната“ тишина от страна на Общината!

ВНЕСЕНИ СА В ДЕЛОВОДСТВОТО НА ОБЩИНА БУРГАС:

1. Писмо до кмета г-н Димитър Николов и петиция с 2206 подписа, подготвени от:

ФГ Български Родители – Съвременни Будители

ФГ ИНФОРМИРАНИ РОДИТЕЛИ

ФГ Родители – Бургас


2. Становище от Сливенския мотрополит Йоаникий, след подаден сигнал от православни християни – (от екип на Български Родители – Съвременни Будители) до бургаското духовенство.
https://bg-patriarshia.bg/news/360700

3. Предложение от общински съветник Георги Дракалиев от ВМРО, за промяна на общинската Наредба за опазване на обществения ред, с която да бъде забранено провеждането на подобен тип инициативи.

https://www.facebook.com/georgi…/posts/10220040835196263

4.Запитване от Г. Дракалиев:
https://www.flagman.bg/article/239134…


5. Искане за спиране на БУРГАС ПРАЙД от Организация за закрила на българските граждани
https://ozbg.bg/

6. Искане за спиране на БУРГАС ПРАЙД от ПП Възраждане – Бургас

https://www.facebook.com/vuzrazhdaneburgas/photos/a.1686956658276848/2559058704399968/

7. Акция с разпъване на трансперант на възлови бургаски кръстовища, с текст: „АКО СИ ПРОТИВ Г@Й ПАРАД В БУРГАС, СВИРНИ! Два пъти седмично!!!
Организирано от ГРУПАТА НА ГРУПИТЕ, с администратори Мартин Пенчев и Тончо Георгиев

8. Организиране на Парад на Хетеро Привържениците – на 15.05., организирано от Мартин Пенчев и Тончо Георгиев
ГРУПАТА НА ГРУПИТЕ

Предвид изложените факти и законови основания, молим незабавно да изискате от кмета на град Бургас г-н Димитър Николов издаване на заповед за отмяна на Бургас Прайд.

11.05.2021 г.                                                                                   

Град Бургас                                                            Сдружение “РОД   ИНТЕРНЕШЪНЪЛ“            

                                                                                                                                                                                                                                                                                                

Искане внесено до директора на МВР Бургас
Искане внесено до кмета на град Бургас

Подобни публикации

3 Коментара

  1. Категорично се обявявам срещу парадирането на хомосексуалните връзки.

  2. Брака е свещен съюз от биологичен мъж и жена! Всички имаме равни права и никой не е дискриминиран в България, но всеки сам прави избора си да се откаже от правата си. Не може ЛГБТ да са се отказали доброволно от правото им на брак и въпреки това да настояват за приемане на тяхната норма за поведение и то да се облече в закони. Утре по същата логика педофилите, зоофилите също ще поискат такива права.

  3. След като споделих мнение, че съм против ГЕЙ ПАРАДИТЕ ми изтриха публикацията от ДБ. Заляха ме с агресия и злоба. Нямам ли право на лично мнение и това да се изказвам?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button