Статии

Защо е толкова опасен филмът „Змия”?

Защо е толкова опасен филмът „Змия”? Сигурна съм, че в него няма да има сексуални сцени, ВСЕ ОЩЕ не могат да си го позволят – би се надигнала вълна от възмущение, която ще помете постигнатия им до момента напредък.

„Змия”, както и подобните му филми, спада към тежката артилерия на пропагандата. Какво прави впечатление в анотацията на филма – момчето е деветгодишно. Най-голям риск за сексуална злоупотреба заплашва именно децата на възраст 8-12 години, защото това е периодът, който предхожда пубертета и тогава те са едновременно готови за преход към следващия етап от развитие, но и най-податливи на чуждо влияние. Защо? На тази възраст детето желае да разшири своя социален кръг, любопитството е крайно изострено, това е и възрастта, в която родителите могат да станат „лоши”. Е, какво по-подходящо време от това да се появи добрият познат или непознат – педофилът. Не си представяйте педофилите като някакви агресивни елементи, които ще отвлекат детето или ще го заплашват открито – не, точно обратното. Педофилът се стреми да стане най-добрият приятел на детето, той ще накара детето да се чувства обичано и прието. Звучи ли ви познато от филма? Емоционалната принуда е преобладаващата – може да има подаръци, внимание, дребни услуги. Педофилите много умело манипулират децата, като ги отдалечават (не физически) от близките им.

Какво означава „приятелство между деветгодишен и възрастен мъж”? Всъщност много хитро е употребена тази дума, именно поради изброените по-горе от мен неща. Детето си въобразява, че такъв човек му е приятел. В действителност приятелство между дете, което тепърва се изгражда емоционално, физически и сексуално, и вече позициониран в живота възрастен мъж, е невъзможно, поне не в смисъла на думата, който ние познаваме. Защото приятелството е връзка между двама души, които се уважават, помагат си, лоялни са един към друг, споделят общи интереси, често и общо минало, обменят съвети. Деветгодишните не са толкова емоционално зрели за подобни отношения, възрастните пък няма как да намерят пълноценен приятел в лицето на малко дете.

Ако такъв филм бъде прожектиран на дете, което тепърва се изгражда емоционално и сексуално, вероятно ще му нанесе необратими последици – и без това нестабилните отношения с родителите в този период на израстване ще бъдат допълнително дебалансирани, ще се появи и възприемането, че възрастните мъже са „добри приятели”, на които можеш да споделяш проблемите си със съучениците и родителите.

Защо действат по този начин? Защото ЛГБТИ в момента са в ролята на по-слабите, на жертвите, на добрите, които са неразбрани от повечето хора, заплашвани и обиждани. Това е удобна поза, която по традиция привлича подкрепата на много повече съмишленици, отколкото позата на противопоставящите им се. По този начин те събират около себе си хора, готови да се борят вместо тях. Oще преди години психиатърът Стивън Карпман създава т.нар. „триъгълник на драмата”, в който хората играят три роли – -жертва, спасител и агресор (преследвач). Е, в ролята на спасителя се изявяват всички, които си мислят: „Трябва да помогна на тези хора, защото те не са в състояние да си помогнат сами“. Именно поради тази причина, всякакви активности – прайдове, прожекции на филми, други събирания, се правят и с цел „жертвите” – ЛГБТИ, да намеря своите „спасители”, които няма да са от техните среди, защото така каузите им ще бъдат популяризирани и подкрепени от хора извън тяхната общност. И такива винаги се намират.

Филмът „Змия” ще удари по най-чувствителните в обществото ни – децата. Психиката на едно дете е невероятно деликатна, податлива на влияние и както всички знаем, точно в детството се оформят, и именно с помощта и влиянието на възрастните, най-дълбоко вкоренените възприятия.

Автор на текста:

Автор на текста: Виктория Георгиева

Подобни публикации

Коментар

  1. Браво за статията, Вики!!! Напълно съм съгласен съм с гледната точка!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button