В медиитеСтатии

Педофилия и дигитализация? В Берлин се е увеличил значително броят на жертвите на педофили

През 2020 г. Берлин регистрира рекорден брой случаи на сексуално малтретиране на деца, такива данни следват от отговора на парламентарен въпрос на берлинския депутат Марсел Люте на 24 юли, съобщава вестник Die Welt.

Според отговора, през миналата година са регистрирани 975 случая на сексуално насилие над деца. През предходната година тази цифра е била 957; а през 2018 г. полицията е отчела 870 дела.

Около две трети от случаите са момичета, а една трета са момчета. Сред съобщените случаи има и 13 момичета и едно момче, които са жертви на изнасилване в особено тежка степен. Една от жертвите е на възраст под шест години.

През последните две години в столицата се регистрира и увеличаване на случаите на така наречения кибер груминг. Това включва всички случаи на детска и младежка порнография и случаи на сексуален тормоз онлайн, при които децата са били принуждавани да извършват сексуални действия над себе си или други.

Броят на престъпленията, например, при които децата са били манипулирани чрез образи и звуци, се е увеличил от 122 през 2018 г. на 174 през 2020 г. Увеличава се и броят на случаите на ексхибиционизъм в присъствието на деца.

Министерството на вътрешните работи на Сената обяснява това увеличение със засиления натиск от страна на следствието. „Това увеличение се основава, отчасти, на големия брой намерени файлове, съдържащи детска порнография от американската неправителствена организация Национален център за изчезнали и експлоатирани деца,“ – се казва в отговора на парламентарния въпрос. „ В крайна сметка гръмките разследвания в Северен Рейн-Вестфалия относно детска порнография и сексуално насилие над деца също доведоха до повишена информираност на обществото, което се отрази на  поведението при подаване на заявления “, пише още

Общият брой сексуални престъпления в столицата през 2020 г. е на същото високо ниво като през предходната година – 4 427 престъпления. Броят на изнасилванията (831) е малко по-малък от предходната година (871). Има и малко по-малко съобщени случаи на сексуален тормоз, вероятно поради ефекта на закритите пространства.

Като се има предвид, че аритметично всеки 50-и берлинец е бил жертва на насилие, Сенатът най-накрая е длъжен да обмисли подхода си към ситуацията“, казва Лют.

Коментар на RVS

Тази дигитализация ли ни се популяризира активно? При която увеличаването на педофилските атаки срещу деца чрез мрежи и смартфони трябва да се счита за някакъв вид „неизбежно зло“ или „единични случаи“? 

Заедно със загубата на редовно образование и на фона на засиленото популяризиране на сексуалното образование (а в Германия, в съответствие с програмите на ООН, то започва на петгодишна възраст), децата неизбежно стават секс стока под една или друга форма. Тяхното „знание“ прави достъпна тази форма на отношения. И въпросът тук не е дали „учат“ в скъпо училище или в безплатно, а само в това, че в необятността на мрежата те неизбежно остават открити за всички развращаващи ветрове. Социалните мрежи са отворени, децата активно се потапят в тях и всеки може да им пише, включително компетентен психологически манипулатор.

И от това не може да ги защити никакъв „родителски контрол“ или „проверено цифрово съдържание“, с което цифрофизаторите все още се опитват да се оправдаят.

24.07.2021 г.

Източник:http://rvs.su/novosti/2021/pedofiliya-i-cifrovizaciya-v-berline-sushchestvenno-vyroslo-kolichestvo-zhertv

Покажи още

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button