В медиитеСтатии

Повече от 250 британци от скаутското движение са осъдени за насилие над деца

Повече от 250 души във Великобритания и Ирландия, заемащи отговорни постове в скаутското движение от 50-те години на миналия век досега, са осъдени за сексуално насилие над деца, според анализ, публикуван на 25 юли от The Guardian.

255 дела включват присъди за изнасилване, непристойно посегателство, воайорство и притежание, създаване и разпространение на нецензурни / порнографски изображения.

Повечето случаи са от 50-те години, но има и съвременни примери. Например, Оливър Купър от Bognor Regis беше затворен за шест години през октомври 2020 г. по три обвинения за сексуално насилие срещу две шестгодишни момичета, нецензурни снимки на дете и 13 обвинения във воайорство. Той е извършил тези престъпления преди малко повече от две години.

Доклад за сексуалното насилие над деца в съвременната институционална среда бе публикуван във вторник от Службата за разкриване на данни за съдимост и забрана за заемане на длъжности, която помага на работодателите да проверяват потенциалните служители. Организацията е провела независимо разследване на случаи на сексуално насилие над деца в Англия и Уелс, въз основа на анализ на документи от 2017 до 2020 г..

В доклада се подчертава, че предполагаемите извършители включват „скаутски лидери или ръководители, които са извършили сексуално малтретиране на деца в тези обществени групи.“ Вестникът поиска коментар от говорител на скаутската асоциация, който заяви, че за организацията „няма нищо по-важно от безопасността на младите хора, намиращи се под наша опека“.

Аби Хиксън от екипа за борба с насилието на адвокатската кантора Bolt Burdon Kemp (BBK), която е изготвила интерактивна карта на престъпленията срещу скаути, заяви: „Скаутската асоциация трябва да направи много повече, за да предпази своите скаути от сексуални хищници в бъдеще. Сега има култура, в която е възможно неволно да се облекчи злоупотребата, вместо да се предотврати активно.“

BBK твърди, че действителният брой на престъпниците и жертвите вероятно е дори по-голям от тяхната интерактивна карта, която се основава на публични записи, статии от вестници и независимо проверени документи, отчитайки, че в нея са включени само активни присъди. В нея не са включени случаи, при които жертвите не са съобщили за престъплението или когато прокурорите не са повдигнали обвинения поради трудности при доказването на насилието, извършено преди няколко години или защото предполагаемият извършител е починал.

Срещу Скаутското движение са повдигнати обвинения в сексуално насилие над деца и в други страни. По-рано през юли бойскаутите на Америка заявиха, че са договорили плащане за 850 милиона долара с адвокати, представляващи интересите на около 60 000 жертви на сексуално насилие над деца.

26.07.2021г.

Източник: http://rvs.su/novosti/2021/bolee-250-britancev-iz-skautskogo-dvizheniya-osuzhdeny-za-nasilie-nad-detmi

Покажи още

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button