Месец на семействотоСтатии

Месец на семейството в Бургас

На 11.06 (събота) от 18:00ч. се състоя Шествието на семейството в Бургас, след като успешно стартира седмица по-рано в Русе. Следващото събитие е в София на 18.06. (събота) от 15,00ч. до църквата „Света неделя“.

Въпреки дъждовното време в Бургас, немалко будни граждани се събраха да заявят разбиранията си относно традиционно българското семейство, състоящо се от майка, баща и техните деца. Организатори на събитието са РОД Интернешънъл (Родители обединени за децата) и МКК – Младежки консервативен клуб.

Събитието започна с българския химн в изпълнение на Божена Александрова, възпитаничка на НУМСИ „Проф. Панчо Владигеров“- Бургас, очакваща петото си дете.

Изказаха се Давид Александров и Кристиян Шкварек. Акцент в изказванията беше стимулиране на раждаемостта и връщане към християнските традиционни семейни ценности, като решение на все по-задълбочаващата се демографска криза у нас. Споменато бе и международното движение в редица държави, оказващо отпор на агресивните джендърни идеологии. Поддръжниците на „Месец на семейството“ се обявяват категорично против натиска за въвеждане на джендърно обучение за деца в България. 

Мероприятието продължи с мирно, позитивно шествие с много усмивки под облачното небе на Бургас. Гражданите преминаха по бул. „Богориди“ и достигнаха до крайната точка в Морската градина, където се състояха състезателни игри за децата. Те играха на „Индианци“, дърпаха въже, изработваха гривнички и създадоха настроение за всички.

Детската школа към баскетболен клуб „Черноморец“ демонстрира силна мотивация и шампионски спортен хъс в игрите. Показаха уменията си на специално донесен за целта баскетболен кош. 

Всички деца получиха много предметни награди. За родителите „Каменица“, известна с позитивната си политика към многодетието в България, беше осигурила специални подаръци. Големите награди за родителите бяха връчени чрез томбола, което допълнително привнесе радостно вълнение. Нощувка за двама в хотел „Вилла Ливия“- Равда спечелиха млади родители на бъдещи баскетболни надежди. А романтичната вечеря за двама в ресторант „Златна котва“  отиде при Фани и Светлин Гарови, които се оказа, че тъкмо отбелязват 29г. от запознанството си. Те споделиха, че се радват на щастлив семеен живот без скандали и конфликти и се зарадваха на подходящия подарък. 

Цялостната организация на местно ниво бе поета от Златко и Магдалена Господинови (родители на 5 деца) с помощта на екип от доброволци.

Традиционното семейството винаги минава и през трудности, но са малко нещата, които могат да го спрат. Имаше много родители и деца, които не се уплашиха от дъжда. Българският и бургаски дух е жив!


Автор: Магдалена Господинова

Покажи още

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button