Месец на семействотоСтатии

Месец на семейството в Бургас

Тази събота, 11-ти юни от 18.00ч. пред Община Бургас ще стартира нова за града ни инициатива – „Месец на семейството“. Тази година ежегодното събитие се разраства в истински празник за деца и техните родители, привличайки нови градове. Игри, музика, забавления за всички и много награди обещават организаторите. Прекрасен старт на събитието беше даден през изминалия уикенд в Русе, а на 18-ти юни домакин ще е София.

„Търсим позитивния поглед върху българското семейство, състоящо се от мъж, жена и техните едно, две, три  и повече деца, както и от любимите баба, дядо и т. н. В последно време темата за традиционното семейство стана тема „табу“, неудобна тема. Искаме да възродим дебата за важността на семейството, такова каквото е съхранило българина през трудни времена, такова каквото е важно за пълноценното израстване на децата на България.“ – споделиха организаторите

Сдружение „РОД Интернешънъл“ с подкрепата на МКК – Младежки консервативен клуб са създателите на инициативата и с помощта на членове и доброволци по градовете  имат идеята да превърнат месец юни в ежегоден празник на Семейството във всеки град в България.

„Смятаме, че фокуса върху заздравяването на семейството е отговора на демографската криза в България. Ние сме народа в Европа, който най-бързо се топи. Вярваме, че такъв вид инициативи биха насърчили младите, биха дали пример, колко може да е щастливо и благополучно едно многодетно традиционно българско семейство. Ще има много семейства с повече от две деца.  Ще поговорим за важността на отговорното многодетно родителство. Бихме искали да акцентираме и върху държавната политика в сферата, върху редица закони, приемащи се към момента, но с ефект на удари върху семейството.

Организаторите на събитията са подготвили разнообразни игри, семейни забавления, музика и  много награди.

Програмата:

В 18:00ч. шествие от Община до Бургас до Морската градина

От 19:00 семейни игри в Морската градина:
Щафетни игри, Рисуване на фолио, Улови патето, Цветна градина, Стрелба в цел, Водни игри, Дърпане на въже, Скачане с чували, Пренеси яйцето, Плени знамето, Индианци, Волейбол, Народна топка, Конкурс за снимки

Събитието може да откриете от линка:
„Месец на Семейството“ в Бургас

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button