Статии

Шествието за традиционното християнско семейство контра ли е на прайда?

Не, нека първо направим едно уточнение, което често се игнорира, особено от противниците на нашата кауза.

Заплаха за традиционното семейство и изобщо за идеята през XXI в. да имаш семейство, по никакъв начин не са само София прайд или ЛГБТ.


Огромните последствия от индустриализацията, урбанизацията, ускореното икономическо развитие, от модерното образование и консуматорството оказаха съкрушителен ефект върху семейството в западния и най-общо в целия постиндустриален свят до такава степен, че почти всяка държава, минала през постиндустриален период на развитие, е стигнала до коефициент на раждаемост 1,2 – 1,5% деца на човек при необходимите минимум 2,1%.  Всички страдаме от тези съвременни тенденции, наред с хората от ЛГБТ и подкрепящите либерални каузи – всички сме засегнати пряко от последствията на постиндустриалното общество и като цяло от модерната култура, постмодернизма и консуматорството. Затова не създаваме толкова рано, нито толкова на брой деца, колкото е нужно, за да не застарее и да не изчезне общество ни.

Ето, аз също съм пример за това – на 30 години още нямам деца. Но се надявам скоро да имам. Какво се оказва – един много консервативен, вярващ човек като мене няма деца на 30 години. Очевидно трябва да погледнем малко и себе си, защото не само другите са виновни.

Но можем да обобщим, че има едни сили, които са и икономически, и исторически, и културни и въздействат на цялото общество. Ние излизаме на шествие, за да кажем, че тези сили ги има, че те оказват негативен ефект и не трябва да допускаме влиянието им да се разширява. А нашите опоненти казват обратното – няма такива сили, няма значение, правете каквото искате, изобщо я оставете тази тема и вижте, че има по-важни неща.

редактор: Люба Никифорова.

Изказване на Кристиян Шкварек по телевизия СКАТ в предаването: „Политиката под прицел“ (видео материала е свален от facebook)

Покажи още

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button