ПолитикаСтатии

ВАЖЕН ДЕН ЗА ЕВРОПА!

ДЕСНИЦИТЕ НА ПОЛША, АВСТРИЯ И УНГАРИЯ СЕ ОБЕДИНИХА С ТЕЗИ НА ФРАНЦИЯ, ИТАЛИЯ И ИСПАНИЯ

ПРИЯТЕЛИ,

2.07.2021 г се оказа важен ден за политическия живот на Европа. Познах преди месеци, че ще има нов десен алианс на Стария континент и това вече е факт.

Обединиха се управляващата партия в Полша „Право и справедливост”, на Качински, управляващата партия в Унгария „Фидес” на Виктор Орбан, „Партията на свободата” в Австрия, която е основна опозиционна сила, партията „Лига” на Салвини и „Италианско братство” на Мелони, които ще управляват Италия скоро, партията „Национален сбор“ във Франция на Марин льо Пен, както и партията „Вокс” на Сантяго Абаскал в Испания, без която Мадрид нямаше да се управлява от десницата. Присъединиха се и Датската народна партия, партията „Финландци” и други общо 16 формации.

Новият алианс е за силен ЕС на национални държави, а не за Европейски съединени щати и за супер-държава на Брюксел. Те ще отстояват национална идентичност на всяка държава, християнските ценности, традиционният брак. Обявяват се категорично срещу ислямизацията на Европа, „миграцията на ножа”, джендър идеологията, както и опитите неолибералните правителства да размахват бухалката „върховенство на правото” срещу консервативните правителства само, защото са християнски.

Новият алианс е голяма заслуга на Виктор Орбан, който посредничеше между Качински, Салвини и льо Пен. Формацията е със 117 евродепутати и става трета по големина в ЕП. Скоро ще стане и втора по сила след като към нея се присъединят и „Алтернатива за Германия”, „Шведските демократи”, партията на Вилдерс, Нидерландия.

P.S.: Видях по телевизията отборите на Белгия и Италия да коленичат в подкрепа на борбата срещу расизма. Ще чакаме да видим дали пък няма да коленичат в памет на убитото преди дни, след тежко изнасилване, 13-годишно момиченце в Австрия от двама афганистански мигранти-садисти.

Източник
Георги Марков

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button