Сдружение РОДСтатии

Дейността на Сдружение РОД

Здравейте приятели,

Ние от Сдружение „РОД” преминахме перипетии, но в крайна сметка оцеляхме и постигнахме много неща в полза на нашата кауза – защита свободата на семейството и опазване неговата цялост. Най-важното е, че останахме единни. Родители от цялата страна, останахме обединени за децата си.

Над 20 града имат наши екипи от доброволци. Всеки от нас дава от своето време и професионални качества, за да допринесе за добруването на българското семейство в милата ни Родина България.

Сред нас има адвокати, юристи, като най-разпознаваеми в обществото са и нашите председатели адв. Владимир Шейтанов и адв. д-р Виктор Костов, които многократно атакуваха ЗСУ, ЗЗДет. Подкрепиха с правни консултации десетки български семейства.

Активисти на РОД организираха протести в страната, като не веднъж събрахме многохиляден народ и в столицата.

Успяхме да организираме два международни протеста, като ни подкрепиха над 20 други държави. Проведохме международна конференция, с видни адвокати и специалисти, след което политическата обстановка в социалния сектор се промени драстично. Организирахме местни конференции в Пловдив, Велико Търново, Плевен, Русе и Варна, за да могат нашите съграждани да бъдат адекватно информирани за задаващата се опасност в България в лицето на прокарващата си път чрез ново законодателство. нова система за обществен ред.

Какво постигнахме?

  • Стратегията за детето 2019 – 2030г. бе отменена.
  • Декември 2019г. Закона за социалните услуги беше отложен с 6 месеца, след срещите ни с ВМРО.
  • Декември 2019 и май 2020 ПП АТАКА след разговорите ни с тях възприеха най-правилната стратегия ЗСУ да бъде отменен и внесоха два проектозакона за пълното му отхвърляне.
  • Февруари 2020г. ПП БСП спазиха даденото си обещание за чуваемост на нашите притеснения и сезираха целият закон ЗСУ пред Конституционния съд на Р България.
  • ПП ВОЛЯ също взеха отношение и изказаха притеснение за нередности в закона.
  • Юли 2020 КС обяви 3 важни точки за противоконституционни.
  • Юли ВМРО внесоха още промени в ЗСУ.

Обобщено: До месец септември 2019г., никой не обръщаше сериозно внимание на родителското движение, но след упоритата дейност, ситуацията се промени и голяма част, както от обществото, така и от управляващите, разбраха и отреагираха по темата анти-семейно и анти-детско законодателство.

Днес имаме разделение в парламента по въпроса ЗСУ и натиск, този закон напълно да изчезне. Конституционният съд се произнесе по три изключително важни точки и ги отмени, с което закона се разклати още повече. ПП ВМРО внасят още промени към закона, с което НПО-та, които искат да работят с този закон като доставчици на социални услуги, да бъдат още по-ограничени откъм произволни и облагодетелстващи ги действия, а правата на родителите да бъдат опазени.

Защо се създаде Сдружение РОД:

Целта на сдружението е да представлява исканията на родителите, които застават зад нас в защита спокойното и свободно съществуване на семейството. Това са хиляди български семейства. Благодарим Ви, че не се отказахте в подкрепата си към нас.

Ще продължим да се развиваме, за да бъдем отпор на негативната социална политика, която се налага насилствено в България. Постигнахме много и вярвам, че заедно ще успеем.

Финансиране:

Разбира се никоя организация не може без финанси. Колкото и доброволна работа да извършваме, за да имаме успех се нуждаем от средства за протести, конференции, реклама, сайт, листовки и много други.

Ние не желаем средства от държавата, която преразпределя данъците на трудещите се хора, нито желаем средства от европейски и други грантови схеми.

Разчитаме на доброволната подкрепа на хората, които мислят като нас и имат същите цели, българският народ, който за пореден път трябва да воюва сам за свободата си.

Всеки дарен лев ще бъде използван за целите на движението и каузата, а именно опазване на децата и свобода за семействата, а членовете и контролния съвет получават пълен отчет за всяка изхарчена стотинка.

Давид Александров

председател на Сдружение РОД, подкрепено от УС.

Покажи още

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button