ЗаконодателствоСтатии

ОБРЪЩЕНИЕ на адв. Владимир Шейтанов относно Решение на КС

ДО

ЧЛЕНОВЕТЕ И СИМПАТИЗАНТИТЕ

И СРОДНИТЕ РОДИТЕЛСКИ ОРГАНИЗАЦИИ

ОБРЪЩЕНИЕ

на адв. Владимир Шейтанов, председател на Сдружение РОД Интърнешънъл

Във връзка с Решение №9 от 14.07.2020г. на Конституционния съд на Република България по конституционно дело №3 /2020г.

  1. Изразявам своето дълбоко неудовлетворение от Решението на КС/РБ от 14.07.2020г. по конст.дело №3 от 2020г., заведено от 54 народни депутати за обявяване на противоконституционност на 45 разпоредби от Закона за социалните услуги и Закона като цяло. Това решение не защити конституционната същност на социалната държава на прага на безпрецедентната социално-икономическа криза. КС не оправда очакванията за високата си отговорност.
  2. При днешните конкретни условия в България и европейския съюз, цялостно решаване на тази задача се оказа трудно постижимо. РОД и Родителските организации постигнаха максималното на този етап.
  3. Макар и незаводолителна, отмяната на 3  от общо 45 оспорени разпоредби, бе сериозно конституционно поражение  на бизнеса в социалната сфера и лобисткия характер на ЗСУ. То очерта рамките на частичната победа на родителските организации в защита на българското семейство и традиционните български семейни ценности.
  4. Поправките в ЗСУ от управляващата коалиция от 17.07.2020г. доказват законодателната несъстоятелност на поредния закон, изпълнен с фалшиви ценности и неработещи механизми.
  5. Изразявам дълбоката си признателност на всички членове и симпатизанти на РОД за техните безценни неуморни усилия за отстояване на българската семейна традиция и ги  поздравявам с постигнатия резултат, като заявявам:    

ЗСУ ТРЯБВА ДА БЪДЕ ОТМЕНЕН. ГЛАСЪТ НА НАРОДА ТРЯБВА ДА БЪДЕ ЧУТ.

Покажи още

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button