Статии

Двама гей бащи се появяват в новия епизод на улица ‘Сезам’

Двама гей бащи се появиха в новия епизод на детското телевизионно шоу „Улица Сезам“, наречен „Семеен ден“, пише британският вестник Metro .

Режисьорът Алън Мураока, който играе в телевизионното шоу като собственика на магазин Хупър, похвали епизода, заявявайки, че „Улица Сезам“ винаги е била „гостоприемно място за разнообразие и приобщаване“.

„Толкова съм щастлив да представя брата на Нина Дейв, съпруга му Франк и дъщеря им Мия на нашата слънчева улица“, каза той.

Според Мураока той е щастлив, че това „специално семейство“ е включено към шоуто.

Далеч не всички потребители одобряват новите герои, някой каза, че повече няма да показва „Улица Сезам“ на децата си, част от коментаторите наричат ​​това пряка ЛГБТ пропаганда, а някои казват, че отдавна са забелязали, че шоуто налага нетрадиционни отношения.

Преди това в програмата се появиха двама тъмнокожи персонажа (https://t.me/rt_russian/62244), които разказваха на децата за расовото разнообразие.

По-рано сценаристът Марк Солтсман заяви, че създадените някога от него  персонажи на „Улица Сезам“ – Влас и Йеник (Бърт и Ърни в оригиналната версия) са хомосексуална двойка.

Преди това в детското телевизионно предаване се появи героиня на име Карли от семейство наркомани.

Антон Демидов, 19.06.2021

Източник: https://www.gazeta.ru/culture/news/2021/06/19/n_16128902.shtml

Покажи още

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button