В медиитеСтатии

Болестите, предавани по полов път, са на първо място в норвежките въоръжени сили

Годишният доклад на норвежките въоръжени сили „Здраве за боеспособност“ вече е достъпен. Докладът се основава на здравния регистър на въоръжените сили и тази седмица беше предаден на началника на отбраната Ейрик Кристоферсен.

– През последната година в санитарната служба на въоръжените сили имаше впечатляваща активност. Нашата военна здравна служба е имала почти 280 000 контакта с пациенти, казва началникът на санитарната служба на въоръжените сили генерал-майор Джон Герхард Райхелт. 

Според доклада на Норвежките въоръжени сили „Здраве и бойна готовност 2021”, болестите, предавани по полов път (БПП), продължават да са на първо място по честота на заболяванията в норвежките въоръжени сили през тази година.

В същото време коронавирусът не е включен в тази статистика. Така, според доклада, през 2020 г. норвежките въоръжени сили регистрират 262 случая на полово предавани болести, 126 случая на грип, 17 случая на лаймска болест, 13 – бактериални чревни инфекции, 1 – ламблии.  

Според началника на Медицинския регистър на Въоръжените сили на Норвегия Арне Йохан Норхайм,  ръстът на БППП е резултат от високата интензивност на бойната подготовка и натоварване на военнослужещите, в резултат на което те нямат възможност да отделят достатъчно време на собствените си семейства и личния си живот като цяло, което води до безразборни сексуални контакти в редиците на въоръжените сили.

Важен доклад

Докладът „ Здраве за боеспособност 2021 “ е девети поред и предоставя актуализация на състоянието на здравните служби и научните изследвания във въоръжените сили през последната година.

– Докладът за бойното здраве е важен. Персоналът е най-ценният ресурс на въоръжените сили и познаването на здравния статус има пряко влияние върху това как поддържаме оперативната си способност, казва началникът на отбраната Ейрик Кристоферсен.


Началникът на отбраната Ейрик Кристоферсен получи доклада по-рано тази седмица. Снимка: Въоръжените сили

Докладът: https://www.forsvaret.no/aktuelt-og-presse/presse/pressemeldinger/helse-for-stridsevne-2021/Helse_for_stridsevne_2021_web.pdf

Информацията за заразните болести е на страница 27 долу.

Болестите, предавани по полов път (БПП) или Сексуално предавани болести (СПБ) са първи в таблицата – с 262 случая.

Нация, която цени толкова много ЛГБТ пропагандата, не може да опази стратегически войниците си, т.е. те нямат грам сексуална култура, което доказва за пореден път уродливата същност на всичко ЛГБТ, прикрита зад прокламации за свобода и равни права, а всъщност е една червива ябълка, обвита в лъскав целофан.

Да не говорим за това, че Норвегия е с най-високата заболеваемост от хламидия сред жените.

Дори някои хранителни вериги самоиронизират страната си:

Една от най-ниските възрасти за първа бременност също е там.

Всъщност се получава така, че колкото повече е ЛГБТ пропагандата, толкова по-ниска е сексуалната култура.

А се опитват да ни убедят в обратното.

19.05.2021 г.

Източник: www.forsvaret.no/aktuelt-og-presse/presse/pressemeldinger/helse-for-stridsevne-2021

Покажи още

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button