Статии

Скандален разговор в Дарик радио

Ако се чудите как педофилията постепенно ще стане право на избор, ето. Разговор между Пролет Велкова – Дарик радио, Радослав Стоянов от БХК, представител на Асоциация Родители, както и един криминален психолог.

Тъй като ще е дълъг пост, ще започна с няколко фрапиращи цитати, дано си направите труда да чуете разговора, проведен в медия с национално покритие.

В този него основният акцент беше поставен върху СТРАДАЩИТЕ ПЕДОФИЛИ.

Радослав Стоянов, БХК – „Първо са педофилите, после са гей младежите, следващите кои са?“

Пак той – „Нещо, което сме сложили в рамката на проблем“.

Водещата Пролет Велкова – „Всеки живот има значение“ (това като противопоставяне на „Педофилските животи нямат значение“)

Пак водещата – „Педофилията е СТРАДАНИЕ за боледуващите от тази болест“.

Пак тя: „Проблемите са, че има хора, които се саморазправят с педофили, че има хора, които СТРАДАТ от такава болест, че няма работа със СТРАДАЩИТЕ ПЕДОФИЛИ, които ПРИБЯГВАТ до сексуално насилие“. Да, не изпускам нищо, не стана дума за единствените жертви – децата!

……………

Г-жа Велкова беше сериозно загрижена, че досега квалификациите за педофилия, според МКБ 10 (Международна класификация на болестите), включвали и помислите. Успокои се, когато разбра, че в МКБ 11 и ДСН 5 (Диагностичният и статистически наръчник на психичните разстройства) педофилията вече няма да е към парафилиите (сексуална извратеност) и от определението ще отпадат помислите.

Според Стоянов от БХК, в крайна сметка педофилията била просто диагноза, която се използва в психиатричната номенклатура. Не го интересували конкретно педофилите, имало много такива, които никога не са прибягвали до посегателство.

Дамите в студиото посъветваха ловците на педофили да чистят корита на реки, да хранят птички, да носят храна на възрастни хора. Много мило, нали?

Основното, което се оказа, че притеснява водещата е, че ПРОФИЛЪТ на ловците – да, профил, сякаш те са престъпниците, защото вече беше натъртено, че педофилите са СТРАДАЩИТЕ. Та залавящите са „радикализирани хора“.

Разговорът някак премина и към другите страдащи – гейовете и бежанците (като казусът с тях бил „явление, възприемано от обществото като проблем“, а това не е така), цитирам: „Първо са педофилите, после са гей младежите, следващите кои са?“
Ей това искам да ми бъде разяснено от някой, много държа! Защото аз си го обяснявам само по един начин – жертвите са гейовете и педофилите. И не ние – лошите хомофоби този път поставяме под един знаменател двете, а юрист в БХК, отявлен активист за правата на ЛГБТИ и прочее.

И се стигна до – „Да разрешаваме нещо, което сме сложили в рамката на проблем“. Осмисляте ли прочетеното? Ако трябва, прочетете го десет пъти, макар да е пределно ясно. И да, точно това са думите на Радослав Стоянов от БХК.

Прокуратурата трябва да се самосезира поне по две точки – как в радио с национален лиценз се водят разговори, акцентиращи на „СТРАДАЩИ ПЕДОФИЛИ“ и как член на НПО определя педофилията като „нещо, което сме сложили в рамките на проблем“.

В този разговор нито веднъж, повтарям – нито веднъж не беше споменато, че единствените жертви са децата, те са и страдащите! Нито веднъж!

Разговорът завърши така „Всеки живот имат значение“ (това като противопоставяне на „Педофилските животи нямат значение“) и за пореден път, че „педофилията е СТРАДАНИЕ за боледуващите от тази болест“.

…………………………..

Сега малко повече за МКБ и ДСН. МКБ е общоприета класификация за кодиране на медицинските диагнози, клинични описания и диагностични указания. Издава се от СЗО, периодично се ревизира с корекции. МКБ важи за целия свят с изключение на САЩ – техният е ДСН. В МКБ 10 и ДСН 4 има категория „парафилии“. Под парафилия се разбира някаква сексуално отклонение – перверзия, извратеност. Според новата ДСН-5 „парафилия“ отпада, за МКБ 11 още не е абсолютно сигурно. Във ДСН е „парафилно разстройство“. Отпадат също фантазиите и помислите. С други думи, ако няма действие, се касае за безобиден сексуален интерес, който е нехуманно да бъде класифициран като проблем и няма да бъде диагностициран. Такъв човек не трябва да бъде наричан и педофил, човешко е да си представя как извършва сексуални действия с бебето на съседите (например).

Каква е целта е ясно за всеки средноинтелигентен човек – с всяка следваща ревизия на МКБ и ДСН все повече се скъсява дистанцията между норма и патология, като в един момент границата напълно ще отпадне и извращенията ще станат част от нормата. Това е и най-краткият и законен път за легитимиране на патологиите. И на педофилите…


Целия разговор може да чуете тук: https://darikradio.bg/uchenici-lovat-pedofili.html

Виктория Георгиева




Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button