Статии

Руска медия за София прайд и шествието за християнското семейство

На гей парада пред паметника на Съветската армия в София те се подиграха на стиховете на Пушкин

В София за 14-ти път се проведе тържество на представители на сексуалните малцинства под лозунга „Отново заедно“ (през 2020 г. гей парадът не се проведе поради пандемията). На него присъстваха представители на посолствата на западноевропейските страни, САЩ, Австралия, Нова Зеландия. На същия ден в страната се проведоха шествия срещу налагането на ЛГБТ ценности на българското общество. Кореспондентът на FAN присъства на тези събития.

Това е 14-ият гей парад в България и около него вече започнаха да се оформят традиции. Както винаги, най-голямата религиозна организация в страната, Българската православна църква, категорично се противопостави на нейното провеждане. В апела на най-висшия му орган – Светия синод – беше казано:

„Призоваваме ви да не допускате това действие, което показва духовна и физическа зависимост от греха. Нека спасим сърцата на тийнейджърите и най-малките сред нас от изкушението. Днес, в променящ се свят, наситен с плурализъм, в който повече от всякога надделява плътският грях, не трябва да допускаме изкривяването на понятията за мъжкия и женския пол, тъй като нашият Бог ни е създал като мъже и жени.

Естествената връзка между мъжа и жената е благословена само в брака, който е постоянен модел на човешките взаимоотношения и всяко пренебрегване и промяна в него води до духовна смърт както отделния човек като личност, но и семейството като основна градивна единица на цялото общество. Светата църква винаги се е обръщала към тези, които са изпаднали в противоестествен грях, като към свои деца, които под влияние на злото са се отвърнали от естественото, което Бог е създал.

Ние не сочим към хората и не ги осъждаме, а разкриваме самия грях, който води не само до нещастие за отделния човек, унищожавайки неговата личност до неузнаваемост, но и чрез проявата на тази греховност на обществени места води до изкушение за много хора. Отправяме молитва към нашия милостив Създател и Спасител Исус Христос да върне на правия път чрез покаяние всички наши деца, които „попаднаха в своеволие и в ръцете на княза на този свят“ (Евангелие от Йоан 12:31 ). „

Както и в предишни години, изявлението на Българската православна църква остана глас, който вика в пустинята. Любопитно е, че нито католическата, нито протестантската църква в България никога не се противопоставят на „празниците на еднополовата любов“.

От друга страна, много повече хора от преди дойдоха при НДК в София, където започна протестното шествие срещу гей парада. Тази година беше под лозунга „За традиционното християнско семейство“. Негов организатор беше сдружение РОД Интернешънъл. Също така в него взеха участие редица патриотични и обществени организации на България като Младежки консервативен клуб, движението „Да запазим българското семейство“, НГИ „Граждани в защита на семейството и детето“, „Свобода е отговорност“ и „Да опазим християнското семейство“. В шествието участва и членът на Европейския парламент от партия ВМРО Ангел Джамбазки.

Шествието започна с изпълнението на песента „Мила Родино“ – химна на България, изпята от Божена Александрова. Тогава говори съпредседателят на сдружение РОД Давид Александров, който каза, че след няколко часа ще започне Sofia Pride (официалното име на гей парада):

„Отново представителите на ЛГБТ ще излязат с лозунг, че са дискриминирани. Всъщност днес повече от всякога традиционното християнско семейство е дискриминирано. Една от причините е приетата Европейска стратегия за децата, при която родителите са дискриминирани, а децата са под удара на ЛГБТ идеологията. ЛГБТ общността може да бъде това, което иска. Но те искат да получат правата, които наистина имат, но от които доброволно са се отказали. Например да създават семейство, което е разрешено от Конституцията на България, и да имат деца. „

Друг съпредседател на сдружение РОД, Иван Вълков, говори за мощната пропаганда на ЛГБТ идеологията, която все повече се въвежда в българските училища. В крайна сметка представители на ЛГБТ общността също стават жертви на тази пропаганда, въпреки че не разбират това.

Следващият оратор беше Ангелът на Джамбазки, който говори недвусмислено:

„Има два пола и семейство, съставено от съпруг, съпруга и техните деца. Всичко останало е отклонение от нормата. Всичко останало е извращение. Като част от Sophia Pride беше показан филм за горчиво-сладкото „приятелство“ между деветгодишния Марио и ексцентричния гей Борче. Това е открита пропаганда на педофилия. Педофилията трябва да бъде криминализирана. За педофилите – смъртно наказание. Върнете на децата дъгата – тя е за тях, а не за болните ви мозъци.

Представителите на ЛГБТ искат все повече и повече права, настояват за промяна на законодателството. Какви права имат те? Те имат всички права. Никой не им пречи да живеят както искат, но не и да ни налагат своята идеология. Нека се гордеем с позицията, която защитаваме. Понастоящем тази позиция в Европа е в малцинство, но това не бива да ни плаши. „

Речта му беше приветствана с бурни и дълги аплодисменти.

Следващият оратор, председател на Консервативния младежки клуб Кристиян Шкварек, обърна внимание на една особеност на ЛГБТ пропагандата:

„Те мразят всеки, който присъства на това шествие. Хората се заклеймяват като фашисти, скинари, глупави хора и целенасочено се представят като антисоциални елементи. Целта е да се направи нормалното патология и да се обявят онези, които не са съгласни с ЛГБТ идеологията, според логиката на нейните поддръжници, за хомофоби. Губим културната война. И проблемът е в нас, защото не сме намерили начини да достигнем до подрастващото поколение – нито със съвременни методи, нито с по-енергична дейност. ЛГБТ пропагандата вече навлезе в медиите, университетите, политиката. Необходими са действия всеки ден, всяка седмица от годината. „

Шкварек припомни на присъстващите за случай в Канада, при който служби извадиха дете от семейството, защото родителите му не му позволиха да се подложи на хормонална терапия за смяна на пола. Той завърши речта си със следните думи:

„ЛГБТ движенията се основават от педофили. Те имат за цел пълното подчинение на секса на всички, включително на децата. Не трябва да забравяме за това. „

След това Божена Александрова изпя друга песен, а свещеникът Емануил Вълков се качи на импровизираната трибуна, който заяви, че не мрази ЛГБТ хората, но не може да позволи налагането на тяхната идеология. Той разказа на публиката за Содом и Гомор и напомни, че Бог разруши тези градове, защото в тях нямаше дори десет праведни хора, и завърши речта си по следния начин:

„За разлика от Содом и Гомор, тук и в цяла България има много повече хора, които са се отказали от ЛГБТ пропагандата, така че Бог ще пощади България.“

Тогава отново заговори Иван Вълков, който обърна внимание на едно обстоятелство:

„Концепцията за хомофоб е много умна. Противоположността на хомофоб, според тази логика, е хомофил, но подобни определения са опасни, защото скоро те ще кажат педофоб, а противоположността на педофоб е педофил.“

Следващият говорещ беше съпредседателят на сдружение РОД – адвокат Владимир Шейтанов. Той припомни резолюцията на Европейския парламент относно приемането на Стратегията за децата, в която европейските чиновници предлагат децата да бъдат включени в реалната политика на универсално ниво. Това е абсолютно неприемливо, защото новият подход ще позволи на деца без житейски опит да участват в решаването на европейски проблеми. Той подчерта, че неговите поддръжници ще продължат да настояват за премахването на този документ и замяната му с истинска Стратегия за детско развитие.

По време на речите присъстващите поставиха подписите си под Декларацията в защита на традиционното семейство. Шествието се придвижи по главната пешеходна улица на София – булевард „Витоша“ към така наречения „триъгълник на властта“ – площада, чиито страни оформяха сградите на правителството, президентската администрация и парламента. Докато се движеха, участниците скандираха:

„Mъж плюс жена е равно на деца“;

„Не искам гей парад да има в моя град“;

„Върнете дъгата обратно на децата“.

Многобройни минувачи реагираха изключително благосклонно на участниците в шествието: те ги подкрепяха в скандиране, махаха им, усмихваха се. В същото време полицейското присъствие беше минимално и шествието не пречеше на движението.

Шествието спря пред храм „Света неделя“. Адвокат Шейтанов направи кратка реч, в която напомни на публиката истината:

„Без семейство няма деца, без деца няма семейство, а без семейство и деца няма България.“

И сякаш в потвърждение на думите му в този момент от въпросната църква се чу „Горчиво!“: млади, които току-що се бяха заклели във вярност пред Бог, се присъединиха към редиците на традиционните християнски семейства.

Шейтанов отбеляза позицията на Българската православна църква, която подкрепя традиционното християнско семейство. Шествието се възобнови и завърши пред сградата на Народното събрание – Парламента на България. Имаше кратки презентации от различни представители на родителски организации. В крайна сметка организаторите благодариха на всички, които подкрепиха шествието с присъствието си и на традиционното християнско семейство. Подобно протестно шествие срещу гей парада се проведе във Велико Търново.

Ако през цялото време на процесията времето беше слънчево, то малко преди началото на гей парада валеше. Участниците му, заедно с полицията, се криеха от него в подлеза на метростанция „Софийски университет Климент Охридски“. В резултат на това събитието започна половин час по-късно.

Мястото е едно и също от 2012 г. – паметникът на Съветската армия. Точно в подножието му е издигната сцена, украсена с разноцветни панделки, която покрива голямата плоча на паметника с надпис за благодарността на българския народ към освободителната армия. Обаче от 37-метровата стела на паметника страховито се взираха съветски войник, вдигнал картечница, българска селянка с дете и български работник към любителите на необичайния секс.

Тази година полицията не пускаше до самия паметник и сексуалното малцинство беше лишено от забавлението си: боядисване на устните с червило и залепване на знамена с цветовете на дъгата в ръцете на бронзовите статуи на нашите воини. FAN описа предишния гей парад в статията „На гей прайда в София те потъпкаха Руската федерация и призоваха да обичат Великобритания по нетрадиционния начин“.

Преди това достъпът до мястото за провеждане на гей парада беше свободен, но сега багажът на всички беше внимателно проверен и не беше разрешено никакви напитки, дори в пластмасови бутилки. Това очевидно не е направено от съображения за сигурност, а с цел увеличаване на печалбите от продажбата на алкохолни и безалкохолни напитки на цената на ресторантите в близост до паметника. За много членове на сексуалните малцинства това беше неприятна изненада.

Те не искаха да предадат това, което носеха със себе си, но в същото време се стремяха да влязат рано в оградения периметър, за да се доближат до сцената. Започва масово и бързо усвояване на напитките, включително пиене от гърлото на бутилките. Полицията се направи, че не забелязва. Тогава тези, които изпиха напитките, активно купуваха водка Absolute и бира Heineken по време на гей концерта. Не се продаваха закуски към водката, а празните бирени кутии се търкаляха навсякъде под краката.

Заедно с бирените кутии, под краката лежаха ЛГБТ знамената с дъга, които сега не се продаваха, а се раздаваха безплатно. На тях имаше реклама за световния гей парад в Копенхаген. От двете страни на паметника имаше търговски сергии. В допълнение към напитките, активно се продаваше различна литература за тежкия живот на гейовете и лесбийките и тяхната борба за правата им. Също така се продаваха специални силиконови приспособления и бутилки с различни гелове. Имаше много други неща в продажба, които бяха ненужни за по-голямата част от хората.

Около 90% от присъстващите бяха млади хора на възраст под 25 години. Група служители на британското посолство се открояваха като по-възрастни. Те раздадоха флагчета с надпис на английски. Можеше да се чете „Любовта е велика“, а можеше да се чете като „Любовта е Великобритания“, където думата „Великобритания“ бе написана с малки букви. Тези знамена също съдържаха британския флаг, наполовина боядисан с дъговите цветове, символизиращи ЛГБТ общността.

На фона на скулптурна група, показваща срещата на съветските бойци с българи, ЛГБТ активист развяваше през целия концерт дъгово знаме и се наслаждаваше на факта, че всички го снимат.

Празникът започна с две същества от неопределен пол, които излязоха на сцената. След дълго словоблудство, както самите те го нарекоха, се оказа, че се казват Малина Йънг и Соларис. Имаха трудности с остроумието и два пъти се шегуваха за прегрятите слънчеви панели. С паметта също – те всъщност прочетоха своите диалози от листовете, които държаха в ръцете си. След това съществата благодариха на онези, които им помагаха в организирането на прайда. Сред тях е Българският хелзинкски комитет, известна организация, която нарича себе си правозащитна организация.

После започна концертът, който беше открит от Виктория Георгиева, която представи България тази година на Евровизия и зае 11 място. Изпълнителите се сменяха, обикновено придружени от слабо облечени танцьори.

Най-силно впечатление направи Иво Димчев с рап песента си „Пушкин“. Той цитира няколко реда от стихотворението на нашия класик „Спомням си един прекрасен момент“ на руски, а след това произнесе, меко казано, неприлични думи на български. Сякаш не завърши четенето, нито завърши стихотворението докрай. Следващата му песен също беше на руски и започна с думите:

„Моя водко, ти ме изпълваш. Обичам те, ти си най-добрата. „

След изпълненията на още няколко такива изпълнители, водещите обявиха правила за безопасност след края на гей парада: „Разпръснете се по групи, свържете се с полицията при най-малката опасност и не забравяйте да премахнете всички ЛГБТ символи от себе си!“ Те много добре знаеха какви чувства изпитват повечето българи към тях.

Тогава на сцената бяха поканени организаторите на гей-прайда – Лили Драгоева и Симеон Василев. Последният благодари на чуждестранните посолства, които подкрепиха гей парада и прочете списъка на държавите, които те представляват. Той включваше почти всички западноевропейски държави, както и САЩ, Австралия и Нова Зеландия. Пълното отсъствие на източноевропейски държави в списъка показва, че ЛГБТ идеологията все още не е спечелила там. След това благодариха на УНИЦЕФ. Позволете ми да ви напомня, че името му означава „Детски фонд за спешна помощ на ООН“. Сега виждаме какви „деца“ защитава тази организация. Дузина западни дипломати изтичаха на сцената с доволни усмивки на лицата.

Тогава думата беше предоставена на служителя на американското посолство Джъстин Фридман. Първо извика в микрофона:

„Йъъ!“

После той каза:

„Благодаря!“

И тогава той отново извика:

„Да!“

И накрая прочете от лист хартия:

„Поздравявам ви за възможността да организирате Sophia Pride на живо тази година. Този прекрасен празник с музика и песни ни събира и обединява. Всички имаме общи мечти за мир, свобода, щастие, приятелство и пълноценен живот. Нека празнуваме под дъгата! Заедно сме по-силни! Благодаря ти, София! „

Очевидно изпълнението му не направи голямо впечатление на любителите на нестандартната любов – те му аплодираха слабо. Лили Драгоева се обади от сцената:

„Отново аплодисменти за дипломатическите мисии!“

После говори Радослав Стоянов, който беше представен като най-старият организатор на прайдове в България. Той с гордост обяви, че ЛГБТ движението в България се разраства и разширява. Като доказателство той каза, че е преминал успешно прайдът в Бургас. Кореспондентът на FAN присъстваше на прайда в Бургас и му посвети статията си „Възмутените българи нападнаха гей парад в Бургас“.

Там около хиляда местни жители, въпреки противопоставянето на полицията, хвърлиха яйца и бутилки с вода на няколко десетки привърженици на нетрадиционния секс, които се бяха събрали при паметника на Съветската армия и нарушиха планираното им шествие през центъра на града. Това трудно може да се нарече успех.

Тогава той съобщи:

„Много от вас вероятно са чували обидни думи, неприятни думи през последните седмици. Ние също ги чухме и ви уверявам, че не останахме глухи за тях. През следващите седмици ще предприемем поредица от правни действия срещу извършителите, които са ни онеправдали и са ни обвинили в престъпления и всички грехове. „

Това беше приветствано с възторжен рев. След това Стоянов продължи:

„Уверявам ви, че всеки политик, който ни е излъгал, ще се срещне с нас в съдебната зала.“

Отново се чуха възгласи на ентусиазъм и бурни аплодисменти.

Сексуалното малцинство очевидно не познава собствения си народ. Сега, когато България води кампания за парламентарните избори на 11 юли, съобщението, че представители на ЛГБТ организации са завели дело срещу него, ще бъде подарък за всеки политик, тъй като веднага ще повиши рейтинга му сред избирателите. Неговите поддръжници ще се съберат пред съдебната палата и повечето медии в страната ще покажат това, което ще му направи допълнителна безплатна реклама в навечерието на изборите. А наказанието за клевета в България трудно може да се нарече грубо. На практика това винаги е глоба или условно лишаване от свобода. Освен това съдебните дела продължават с години.

Тогава отново заговори Симеон Василев, който благодари на партньора си Митко и каза:

„Искам да ви напомня, че прайдът е протест. Това е искане за равни човешки права. Какво по-хубаво от упражняване на правото ти на глас? Изборите са на 11 юли. Вие сте бъдещето на България. Вие сте тези, които можете да определите какви ще бъдат следващите години. Вие сте тези, които трябва да кажете „не“ на омразата с гласа си в урната или в машината за гласуване. Така че гласувайте с любов на 11 юли! „

Явно бе забравил да поясни, че представителите на ЛГБТ трябва да гласуват на изборите не само с любов, но и с еднополова любов. Е, както винаги, няма уточнение в какви права тези, които той нарича бъдещето на България, са неравни с останалите.

След това отново прозвучаха песни, насърчаващи нестандартната любов, изпълнени от певци с неопределен пол. Пред паметника имаше все по-малко хора. Мнозина излязоха извън периметъра на оградата, купиха алкохол в близките магазини и го изпиха спокойно, седнали на тревните площи на няколко метра от полицията.

Накрая обявиха от сцената:

„След като се раздвижихме на хубавата музика, дойде време за шествието на София Прайд. Нека покажем на цяла България колко сме цветни, колко сме усмихнати и че любовта е по-силна от омразата. Заедно сме по-силни! „

Тогава обявиха кой финансира този празник на необичайната любов в центъра на София. Както се очакваше, това беше компанията „Абсолют“, чиято водка се продаваше тук. Посолствата на САЩ, Австралия и Великобритания не спестиха парите на своите данъкоплатци. Българският фонд за жените и Стокхолмският прайд също бяха тук.

Както и в предишни години, пред шествието се движеше камион със спуснати страни, украсен с различни ЛГБТ символи. На него бяха водещите и дузина танцьори от различен пол с фенове. Стотици полицаи от всички страни осигуриха безопасността на шествието.

Маршът на любителите на нестандартния секс даде възможност да се блокират всички централни улици на българската столица. Спиран бе и градският транспорт. Скоро започна да вали и редиците на борците за своите права в ущърб на другите започнаха да се топят. Малцина се върнаха при паметника на Съветската армия.

По-късно Столичната дирекция на полицията съобщи, че са задържани осем непълнолетни, които вечерта са били там без придружител. Един от тях имаше нож и др.

Няма съмнение, че следващата година ще видим същия спектакъл на паметника на Съветската армия, а преди това в Копенхаген ще се съберат фенове на неестествените сношения от цял ​​свят.

Автор: Владимир Тулин

Източник:
https://riafan.ru/1466955-na-gei-parade-u-pamyatnika-sovetskoi-armii-v-sofii-izdevalis-nad-stikhami-pushkina

Покажи още

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button