Статии

Разкрития за СЗО: аборти, сексуални права и сексуално образование

Специален доклад на Family Watch, относно разкрития по дейността на Световна здравна организация

Докато светът се фокусира върху споровете около СЗО и справянето им с пандемията от коронавируса, се знае много малко, че придвижването на програмата им за тайните аборти и сексуалните права се засилва под ръководството на  генералния директор на СЗО Тедрос Адханом Гебрейес.

Много от фактите, които разкриваме по-долу, са недостатъчно известни дори на някои правителства, които финансират СЗО.

Надяваме се, че тъй като тази информация става все по-широко известна, правителствата да последват примера на САЩ за спиране на финансирането на СЗО и по-нататъшно разследване на широко разпространената злоупотреба със средства и ресурси, които в момента се използват за насърчаване на нездравословния аборт и сексуални програми.

8  способа на СЗО да придвижва опасни програми

1.  Ръководството на СЗО има опит в популяризирането на абортите.

Лидерите на СЗО са ангажирани да легализират аборта. Например, настоящият генерален директор Тедрос Адханом Гебрейес полага успешни усилия за легализиране на аборта в Етиопия, когато е министър на здравеопазването в тази държава от 2005 до 2012 г.
Съобщава се, че  усилията за въвеждане и пропорционално нарастване на безопасния легален аборт са били оглавявани от Министерството на здравеопазването на Етиопия, ръководено от тогавашния министър Тедрос, с участието на няколко международни НПО, включително IPAS (те са производител на ръчното засмукващо устройство при аборт EasyGrip).

Според радикалната група за аборти Women Deliver, директорът Тедрос е бил “шампион за равенството между половете” с рекордите в  “драстичното увеличение на разпространението на контрацептивите и легализирането на абортите” по време на мандата му като министър на здравеопазването в Етиопия.

  1. Генералният директор на СЗО Тедрос, също така настоява за противоречиви сексуални права за сметка на сексуалното здраве.

Докато е министър на външните работи в Етиопия през 2012 г., Тедрос става африкански правителствен служител на най-високо ниво, използван от европейските правителства, включително Дания, Финландия, Германия и Холандия за напредък в тяхната изключително противоречива програма за сексуално и репродуктивно здраве и права (SRHR).
Тедрос е обявен за член на самоназваната ICPD (International Conference on Population and Development) на високо ниво след 2014 г., която имаше за цел да измени или въведе “закони и политики, които зачитат и защитават сексуалните и репродуктивните права [SRR]” отчасти чрез:

– Преразглеждане на закони и политики, за да се направи безопасният аборт достъпен и легален

–  Забрана на практики, които нарушават репродуктивните права на жените и подрастващите момичета, включително изисквания за съгласие на родителите

– Отмяна на закони и забрана на практики, които криминализират консенсусно сексуално поведение и връзки на възрастни, включително извън брака, еднополови отношения… доброволна сексуална работа

Вероятно отдадеността на Тедрос към радикалния дневен ред за абортите на SRHR е това, което гарантира неговото издигане на позицията на генерален директор на Световната здравна организация с подкрепата на страните от ЕС, въпреки че не е лекар.

Съмнително е мнозинството от африканските правителства, които подкрепиха кандидатурата на Тедрос, да са били наясно с неговата отдаденост по въпроси, които противоречат силно на културата и законите на повечето африкански държави.

  1. Под ръководството на Тедрос, СЗО продължава агресивно да настоява за аборти в световен мащаб.

СЗО насърчава аборта прикрито, зад лъжливи банери за „безопасен” аборт и като част от „услугите за сексуално и репродуктивно здраве”. Информационният лист на СЗО за 2018 г. относно „опасен аборт” гласи:

„Почти всяка смърт или увреждане при аборт може да бъде предотвратена чрез сексуално образование, използване на ефективна контрацепция, осигуряване на безопасен, законно предизвикан аборт и навременна грижа при усложнения”.

„Абортите са безопасни, ако се извършват по метод, препоръчан от СЗО, който е подходящ за продължителността на бременността и ако лицето, което предоставя или подкрепя аборта, е обучено”.

„Такива аборти могат да бъдат направени с помощта на таблетки (медицински аборт) или проста амбулаторна процедура”.

„Небезопасният аборт може да бъде предотвратен чрез… цялостно сексуално образование” и „осигуряване на безопасен, легален аборт”.

Бариерите пред достъпа до безопасен аборт включват:

–  ограничаващи закони

–  недостатъчно наличие на услуги

–  висока цена

–  стигматизиране

–  съвестното неодобрение от страна на доставчиците на здравни грижи и ненужни изисквания, като например… «разрешение от трети лица» (разбира се, че включват изисквания за съгласие на родителите).

СЗО също така поддържа законови данни за абортите, за да помогне на служителите си да проследяват законите за абортите по целия свят. Публикациите на СЗО, насърчаващи абортите, включват:

-Безопасен аборт: технически и политически насоки за здравните системи

-Наръчник за клинична практика за безопасен аборт

-Ролята на здравния работник в осигуряването на безопасна грижа при аборт и контрацепция след аборт

Нещо повече, директорът на СЗО Тедрос бе представен на най-радикалната годишна конференция за правата на абортите „Women Deliver”, където той призова за „услуги за сексуално и репродуктивно здраве, надхвърлящи здравето на майките”, включително „услуги за аборти, където това е законно”.

В действителност, малко след като е избран на тази си позиция в СЗО, на Тедрос е изпратено приветствено писмо, подписано от 122 неправителствени организации, подкрепящи аборта, включително Международната федерация за планирано родителство (IPPF), Marie Stopes International, IPAS и ‘Catholics’ for Choice.

В допълнение към насърчаването на абортите в световен мащаб, Световната здравна организация използва коронавирусната криза за насърчаване на абортите по следните начини:

В новото полево ръководство на COVID-19 WHO всъщност гласи: «Изборът и правата на жените за сексуална и репродуктивна здравна грижа трябва да се спазват, независимо от статуса на COVID-19, включително достъпа до контрацепция и безопасен аборт в пълния обхват на закона».

В уеб семинар, излъчен за над 5000 души, озаглавен «COVID-19: Какви са последиците за сексуалните и репродуктивни права в световен мащаб?» Медицинският служител на СЗО, д-р Антонела Лаваланет, всъщност се застъпва за това жените да могат да управляват «собствените си безопасни аборти», използвайки химически вещества през първите 12 седмици.

  1. СЗО подкрепя радикално всеобхватно сексуално образование (CSE) за деца, което насърчава аборта, мастурбацията, хомосексуалността, трансджендърството и други.

През 2018 г. СЗО публикува съвместно с други агенции на ООН и с помощта на Международната федерация за планирано родителство (IPPF) радикалното «Международно техническо ръководство за сексуалното образование». Това ръководство има за цел да определи стандартите за образование в областта на сексуалното здраве за всички деца по света. Моля, обърнете внимание, че СЗО определя «сексуалността», за да обхване «секс, полова идентичност и роли, сексуална ориентация, еротика, удоволствие, интимност и възпроизвеждане» и по този начин СЗО подкрепя подобни спорни теми, които се преподават на децата.

Помислете за следните учебни цели, подкрепяни от СЗО за деца от Международното техническо ръководство за сексуалното образование:

«Сексуалността» обхваща «полова идентичност, сексуална ориентация,  сексуална интимност, удоволствие».  (Стр. 17, 2.1 – Какво е цялостно сексуално образование (CSE)?)

«[D] насърчава уважението към различни практики, свързани със сексуалността».  (Стр. 48, Цели на обучението 9-12 години)

«[R] възприемам, че решението на всеки човек да бъде сексуално активен е лично, което може да се променя с течение на времето и трябва да се спазва по всяко време» (Стр. 71, Цели на обучението 12-15 години)

«[N] проникващото сексуално поведение е без риск от нежелана бременност, предлага намален риск от ППИ, включително ХИВ, и може да бъде приятно» (Стр. 72, Цели на обучението 12-15 години)

«[S] подкрепя правото на всички… да изразяват своите сексуални чувства» (Стр. 78)

«Обяснете как нечия полова идентичност може да не съответства на биологичния им пол» (Стр. 50)

«Анализирайте социалните норми, които допринасят за хомофобията и трансфобията и техните последици» (стр. 50)

«Всички хора трябва да могат да обичат когото искат» (стр. 50)

«[H] омофобичното и трансфобичното насилие е форма на насилие, основано с пола, свързано с училището» (Стр. 23, ДРС за деца, младежи)

«Дискриминация и вреда въз основа на тяхната сексуална ориентация, полова идентичност или изразяване» (стр. 25)

«[H] омофобия и трансфобия… поставят основата за по-отмъстителни и насилствени форми на тормоз» (Стр. 25)

«Напомнете примери за полово пристрастие към мъже, жени и хора с различна сексуална ориентация и полова идентичност» (стр. 50)

«Многообразие в начина, по който младите хора управляват сексуалното си изразяване» (стр. 18, други ключови съображения в развиващата се област на CSE)

«[М] всички момчета и момичета започват да мастурбират по време на пубертета или понякога по-рано…» (стр. 71, Цели на обучение 9-12 години)

«[М] астурбацията не причинява физическа или емоционална вреда, но трябва да се извършва насаме…» (Стр. 71, учебни цели 9-12 години)

«Опишете реакциите на мъжете и жените на сексуална стимулация» (стр. 71, Цели на обучението 9-12 години)

«Обобщете ключовите елементи на сексуалното удоволствие» (стр. 72)

«Поради законовите ограничения за достъп до безопасен аборт, съществуващи в много части на света, подрастващите често прибягват до опасни процедури, прилагани от неквалифицирани доставчици» (Стр. 23)

«[Достойните момичета […] като цяло не знаят добре своите права относно абортите и грижите след абортите.“ (Стр. 23)

«Уважение, приемане, толерантност и съпричастност, независимо от… сексуална ориентация, полова идентичност или себеизразяване» (стр. 17, 2.1 – Какво е цялостно сексуално образование (CSE)?)

«Идентифицирайте културни, религиозни или социални вярвания и практики, свързани със сексуалността, които са се променили с течение на времето» (стр. 48, Цели на обучението 9-12 години)

«Поставяйте под въпрос социалните и културните норми, които влияят на сексуалното поведение в обществото» (стр. 48, Цели на обучението 12-15 години)

«Разграничете ценностите, които притежават от тези на техните родители / настойници за сексуалността» (стр. 46)

«Признаване, че някои от техните ценности могат да бъдат различни от тези на техните родители / настойници» (стр. 46)

Стандартите на СЗО за цялостното сексуално образование за европейските деца, които са още по-лоши, започват с преподаване на мастурбация на малки деца. Те също така насочват 9-годишните към IPPF, за да научат за техните «сексуални права», което е допълнително доказателство за дълбокото партньорство на СЗО с IPPF.

  1. СЗО си партнира с дискредитираните IPPF.

IPPF, една от най-големите организации за аборти в света, е единственият партньор на Световната здравна организация в тяхната програма за репродукция на човека (HRP) с UNDP (United Nations Development Programme), UNFPA (United Nations Population Fund), UNICEF и Световната банка. Ето защо не трябва да е изненадващо, че HRP работи за насърчаване на абортите по целия свят под прикритието «предотвратяване на опасния аборт“ и контрол върху «бремето на опасния аборт и последиците от него в глобален план».

Вероятно най-радикалният документ, който СЗО са публикували някога, е «Сексуалното здраве, правата на човека и законът», който агресивно насърчава абортите, цялостното сексуално образование, проституцията и ЛГБТ политическите програми като здравни програми, включително лечение с кръстосани хормони и операции и легализация на еднополовия брак като «права», свързани със сексуалното здраве.

Следователно не е чудно, че генералният директор на IPPF отпразнува избора на Тедрос за длъжност на генерален директор на СЗО и го похвали за работата, която той върши за насърчаване на сексуалното и репродуктивното здравеопазване, докато е служил като министър на здравеопазването в Етиопия, вероятно позовавайки се на работата му в легализирането на аборта.

Освен това, според National Right to Life (Национално право на живот), «Докато е министър на здравеопазването в Етиопия, Тедрос е бил «покровител» на международната конференция на Федерацията за планирано родителство, която засяга цяла програма за сексуални и репродуктивни права, започващи с легализиран аборт. Конференцията, проведена в Адис Абеба през 2010 г., беше водена от различни групи за аборти, включително Центъра за репродуктивни права».

Съвсем очевидно е, че IPPF играе основна роля в писането и изготвянето на множество противоречиви публикации на СЗО, насърчаващи политиките за аборти, цялостно сексуално образование и сексуални права. Това е сериозен конфликт на интереси, тъй като IPPF се възползва финансово от аборти и други сексуални услуги.

  1. СЗО насърчава легализацията и дестигматизацията на проституцията под прикритието на предотвратяване на ХИВ.

Наричайки проституцията «сексуална професия, СЗО насърчава легализирането на проституцията, твърдейки, че «декриминализирането на сексуалния труд може да доведе до 46% намаляване на новите ХИВ инфекции при сексуалните работници над 10 години». Въпреки това, дори и да е вярно, проститутките все още имат един от най-високите проценти на разпространение на ХИВ (дори и там, където проституцията е законна), заедно с мъжете, които правят секс с мъже и наркоманите, които се инжектират. Освен това заразяването с ХИВ е само един от сериозните рискове за здравето, свързани с проституцията. Там, където проституцията е законна, жените все още са изправени пред по-висок процент на насилие, малтретиране и трафик. Проучване за 2013 г. на 150 държави от Лондонския изследователски институт по икономика установи, че там където проституцията е законна, трафикът на секс има тенденция да се увеличава, а не да намалява».

  1. Като генерален директор на СЗО, Тедрос развива инициативи за нормализиране, дестигматизиране и легализиране на поведението и идентифицирането на транссексуалните.

Например Тедрос ръководи декласифицирането на джендърната дисфория като психично състояние. Той преименува условието «несъответстващ полов признак», като се увери, че то все още остава в 11-ото издание на Международната статистическа класификация на болестите, така че транссексуалните лица да продължат да изискват застрахователно покритие за «утвърждаване на пола» здравни грижи, евфемизъм за скъпите кръстосани полови хормони и генитално осакатяващи операции. Тедрос също така одобри влизането на СЗО в правния дебат, твърдейки, че «Законното признаване на пола, представено чрез документи, отразяващи половата идентичност на човек, е важно за защитата, достойнството и здравето».

Освен това СЗО продължава «да работи за създаване на по-благоприятна среда, включително приемане на закони и политики за защита, декриминализация на консенсусно поведение на еднополовите лица и правно признаване на трансджендърните идентичности».

Тедрос също така е работил «за декриминализиране на носене на облекло, характерно за противоположния пол, еднополово поведение, секс работата и употребата на наркотици». Вижте също проучването «Ценности и предпочитания на транссексуалните хора» на СЗО. Информационен лист на СЗО разкрива, че организацията е навлязла в ненаучна трансджендърна идеология, заявявайки, че е «важно да се признаят идентичности, които не се вписват в бинарните категории мъжки или женски пол».

  1. СЗО насърчава законното признаване на различните сексуални поведения и изрази като важни за здравето, когато те всъщност водят до повече (не по-малко) заболявания.

СЗО твърди: «Човешката сексуалност включва много различни форми на поведение и изразяване. Все повече се потвърждава, че признаването на разнообразието в сексуалното поведение и себеизразяването допринася за цялостното чувство на благополучие и здраве на хората». СЗО обяснява също така какво смятат за отрицателния аспект на хетеросексуалността: «Хетеро-нормативният описва светоглед, който насърчава хетеросексуалността като нормална или предпочитана сексуална ориентация».

Family Watch се надява да сте достатъчно обезпокоени от това, което сме документирали тук по отношение на сексуалните програми, които СЗО задвижва и продължава да го прави под ръководството на настоящия си лидер Тедрос Адханом Гебрейес.

Със сигурност цялата институция на СЗО трябва да бъде реформирана, като се започне от най-висшите служители на СЗО, които са били съучастници в активирането на вредните сексуални програми, прикрити зад грижата за общественото здраве.

Каним ви да се присъедините към нашия световен уеб семинар, където допълнително ще изложим тази програма. Това ще бъде първата от поредица презентации, които ще разкрият степента на вредния аборт и сексуалното застъпничество на различни части на ООН.

Източник:
https://familywatch.org/newsletter-archive/family-watch-special-report-the-world-health-organization-exposed-abortion-sexual-rights-and-cse/?fbclid=IwAR0EQTpAFDfpiEeReHbFCQz5xAcdoP8rcnR4zMOz4hg-OG2o7GFzzKlUbDg#.XqHTEa7iu01

Разгледайте и нашия youtube канал:
https://www.youtube.com/channel/UCi6mZpNl8DllF3Rpi9rdZGQ

Покажи още

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button