Статии

10 години затвор за френски пенсионер за блудство с малки момиченца в Балчик

63-годишният френски гражданин  Ерик Даниел Жего беше осъден по обвинение на Окръжната прокуратура в Добрич за многократни блудствени действия, извършени с малолетни момиченца, за създаване на порнографски материали с тяхно участие и държане на такива файлове в карта-памет и външна преносима памет. Добричкият окръжен съд реши мъжът да лежи 10 години в затвора при първоначален строг режим, наложи му и глоба в размер на 3500 лева.

Подсъдимият, който е френски пенсионер, се заселил в България през 2018 г. и заживял в къща под наем в село в община Балчик. Там се запознал с българско семейство, което започнало да му помага в домакинството срещу заплащане. Така мъжът се запознал и с племенничките на мъжа, които били деца на възраст от 9 до 11 години, съобщават от Апелативната прокуратура във Варна.

Постепенно французинът и децата се сближавали. Той започнал да ги разхожда с автомобила си до Балчик, Добрич и Варна. Понякога водел децата на кино, делфинариум и ги черпел в заведения. Момиченцата започнали да гостуват и в къщата му. При срещите им децата понякога били придружавани от семейството, но често 63-годишният французин ги вземал с автомобила си и оставали насаме.

През коледната ваканция на 2019 г. посещенията на децата в дома му зачестили. На 2 януари 2020 г. Е.Ж. извършил с три от децата действия с цел да възбуди и удовлетвори полово желание без съвкупление, като ги опипвал по гърдите и половите органи. Същото се повторило и на 4 януари с две от децата, и на 5 и 6 януари.

В периода от 2 до 5 януари 2020 г. подсъдимият французин в условията на продължавано престъпление заснел с дигитален фотоапарат порнографски материал с едно от 11-годишните деца. Продължил да снима порнографски материали и с другите деца в следващите дни.

Престъпните действия на французина станали известни на учителка на децата, пред която едно от тях разказало за случващото се в селската му къща. Тя споделила това с директорката на училището, която подала сигнал в полицията. При претърсване в дома са намерени и файлове с порнографски материали с лица от женски пол, които изглеждали като непълнолетни. Той има криминална регистрация във Франция за отвличане на малолетно лице без използване на измама и насилие и за подкупване на непълнолетно лице.

Присъдата на Добричкия окръжен съд подлежи на протест и обжалване пред Апелативния съд във Варна.

Източник: Про-Нюз

Покажи още

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button