В медиитеВидео

Обявиха част от текстовете на Закона за социалните услуги за противоконституционни /ВИДЕО/

Няколко точки от Закона за социалните услуги са противоконституционни.

В днешното си решение Конституционният съд посочва, че става дума за текстове, които дават широки права на доставчиците да посещават и да получават лична информация за обслужваните лица и ограничават правата на родителите в случаите на ползване на социални услуги от непълнолетни.

В останалата си част искането е отхвърлено като неоснователно.

От сдружение „РОД“, което вчера организира в няколко града факелно шествие с искане за обявяване за противоконституционен закона за социалните услуги, са доволни от решението на Конституиционния съд, тъй като то доказвало тяхната правота по определени точки от закона.

Сега, след решението на Конституционния съд, от сдружение „РОД“ са още по-мотивирани да продължат борбата до край.

Вярваме, че ще стигнем до пълния успех – отмяна на ЗСУ, корекции в ЗЗДет, махане на „пипалата“ на ЗСУ във всички 29 социални законодателства. Така че ние в момента ще продължим с още по-голяма сила и призовавам родителите повече от всякога да са нащрек и готови за следващи наши крачки. Благодаря и на всички свободни телевизии като КИС 13, че се отзовавате, че реагирате. Благодарение на вас България се информира, понеже медийният чадър във всички национални медии е изключително сериозен.

заяви Давид Александров – председател на сдружение „РОД“ – Русе

Източник
kiss13.net
Покажи още

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button