В медиитеВидео

Преживяно: деца и родители под удара на антисемейни закони

Давид Александров, съпредседател на Сдружение РОД Интернешънъл и баща на четири деца разказва в „Дискусионно студио“ на ТВ СКАТ :
„Личен пример с раждането на четвъртото ни дете в АГ Русе. Няколко часа след раждане на детето е майката – българка с висше образование, семейна, живеща в къща с много добри условия за децата, е посетена от социален служител назначен в болница. Който – вместо да оцени сам и прецени ситуацията – заплашва родилката как ще направи доклад и ще сигнализира социалните служби.
Защо? Ами защото били имали модел, който показва, че при три и повече деца в семейството съществува риск за… Изоставяне на новороденото от неговите родители!“

С какво точно държавата стимулира раждаемост и се бори с демографския срив, как похвалиха тази майка?

Защо АГ Русе има сключен договор с НПО и как точно тази неправителствена организация помага на семействата, родителите и децата? С чии пари го прави?
– Причината за желаната проверка е опасността по думите на социалния служител.
Извод на Давид Александров: „Вървим към законодателство, че ако имаш повече от 2 деца, това е риск за тях – както беше разписано в уж отменената Стратегията за детето 2019-2030г. Как тогава насърчаваме българското семейство да имат деца, тъй като за естествения прираст на населението е необходим 2.1 дете насемейство, а според статистиките сме около 1.3.“

Покажи още

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button