Законодателство

ИЗБОРИТЕ 2021 Г. И ВОЙНАТА ЗА СЕМЕЙСТВОТО

СТАНОВИЩЕ НА РОД ИНТЕРНЕШЪНЪЛ ЗА ПРЕДСТОЯЩИТЕ ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ НА 4.4.2021 г.

Скъпи приятели, български родители!     

БЪЛГАРИЯ Е В ОПАСНОСТ.

Катастрофалното състояние на държавата, икономиката и социалната сфера в резултат на Ковид-кризата още повече влоши ситуацията на българското семейство. Днес стотици хиляди българи са изправени пред заплаха буквално за физическото оцеляване. Няма място за повече отстъпления. Нацията ни умира. За 2020 година в България са се родили едва 55 587 деца, а са починали 118 277 души. В столицата тези цифри са 15806 срещу 21354 души. В област Видин са родени едва 70 деца, а починалите са 2090 души. Коя страна може да просъществува при такива тенденции?  Днес институтът Джон Хопкинс съобщи, че за целия период от началото на кризата КОВИД-19, България е на първо място в ЕС по броя на починалите пропорционално на населението.

Спасението на нацията минава през промяна на системата, в която живеем. До парламентарните избори на 04.04.2021 г. останаха броени дни. От нас зависи това да не бъде просто смяна на едни депутати с други. ЗА НАС ОТ РОДИТЕЛСКОТО ДВИЖЕНИЕ ЗАЛОГЪТ НА ТЕЗИ ИЗБОРИ Е МНОГО ПО-ГОЛЯМ. ЩЕ УСПЕЕМ ЛИ ДА ЗАПАЗИМ ЛЮЛКАТА НА ЖИВОТА – БЪЛГАРСКОТО СЕМЕЙСТВО. КЪМ ВЛАСТТА У НАС ПРОТЯГАТ РЪКА ПОЛИТИЧЕСКИ КРЪГОВЕ С ОРИЕНТАЦИЯ КЪМ ИСТАНБУЛСКАТА КОНВЕНЦИЯ, ЕДНОПОЛОВИТЕ БРАКОВЕ, ОСИНОВЯВАНЕТО НА ДЕЦА ОТ ЕДНОПОЛОВИ ДВОЙКИ, ПРОМЯНАТА НА БИОЛОГИЧНИЯ ПОЛ НА ДЕЦАТА ПОД ПРЕДЛОГ ЗА ПРАВО НА СВОБОДЕН ИЗБОР.

От последните месеци джендър-стратезите започнаха да изпълняват цяла своя програма за действие. Открояват се инициативите за налагане на ИК, легализация на еднополовите бракове, осиновявания на деца от еднополови двойки, злоупотребата с идеята за закрилата правата на децата, равенство на половете без дискриминация на основата на сексуална ориентация, ранното сексуално образование, придружаващото образование, домашно насилие, и др.

В тази връзка решихме да се обърнем към вас с с призив за активно участие в изборите. Днес България е изправена пред решителен избор – за народ с бъдеще или народ със затихващи функции. Всеки наш глас не само трябва да бъде даден, но и правилно преброен.

Приятели, днес в света се води истинска глобална война – война на суверенитети, икономики, морал, култура и духовни ценности, наречена драматично ВЕЛИКИЯТ РЕСТАРТ. Част от нея е в сферата на семейството, семейните ценности, личния и семейния живот.

От началото на 2021 г. противниците се активизираха. На 11.03.2021 г. ЕП гласува резолюция обявяваща ЕС като зона на свободата на ЛБГТИ. В европейски план, през тази година се очаква нов важен документ относно правата на децата. На същата страна, са наредени и международни фактори от свръхтежка категория – ООН, УНИЦЕФ, МВФ, ОИСР и др. На другата страна на фронта, също се наблюдава раздвижване. В  края на 2020 г.,
Полша обяви своето намерение да денонсира, а на 20.03.2021 г. Турция денонсира Истанбулската конвенция.  Очакват се промени и във връзка с излизането на Великобритания от ЕС, което доведе до денонсиране на европейското общностно право. Вероятно това ще засегне и регулацията на семейните отношения, правата на децата, равенството между половете, доманшото насилие и др.

Сблъсъкът в международен план хвърля отблясъци и върху събитията у нас, в т.ч. парламентарните избори на 4.4.2021 г. На тях ще си дадат решителен бой родителското движение, от една страна, и частните доставчици на социални услуги, грантовите НПО в социалната сфера, ЛГБТИ сдруженията, от друга.

„България е жива и деца не дава. Долу ръцете от нашите деца!“. 

Това бяха посланията на родителското движение от мащабните протести през 2019 г. и 2020 г. под прозорците на Правителство и министерства, Парламент и Президенство, на холандското, норвежкото, италианското и немското посолства. Тя бяха подкрепени и с тревожния глас на камбаните на Света Неделя. Ние няма да се откажем от своите искания.

От друга страна, частните доставчици на социални услуги бяха овластени и финансово осигурени за сметка на вашите данъци, по силана на Закона за социалните услуги, влязъл в сила от 01.07.2020 г. На 11 март 2021 г.  мрежа от български неправителствени организации публично обяви създаването на т.нар.“парламентарна група за децата“, под девиза „Гласувай за по-добра държава на децата“. Кандидат-депутати от различни политически партии, въпреки че някои от тях няма да станат депутати, бяха използвани, за да бъде обявена виртуална парламентарна група от 90 човека още преди изборите на 04.04.2021 г.

Нито организаторите, нито кандидадите за законодатели се смутиха, че нарушават Закона за закрила на детето. Използването на деца в политическия живот е нарушение на правата на детето, в нарушение на българския Закон за закрила на детето. Законът предвижда, че всяко дете има право на закрила против въвличането в политическа дейност(чл.11,ал. 4).

В подкрепа на идея един от главните инициатори на акцията заяви:
През последните години правата на децата пострадаха сериозно от ширеща се дезинформация, пропаганда и конспиративни теории, а родителите бяха подвеждани с фалшиви новини и изкривени истини.

Честно казано, искрено сме затруднени да разберем подобна мисъл. Излиза, че правата на децата били пострадали от дезинформацията, пропагандата и конспиративните теории, а не от най-голямата икономическа и социална криза от края на Втората световна война. Мисъл, достойна за железничар с фуражка, изпращащ влака за Норвегия, от известната снимка в социалните мрежи.

По своя комизъм, тази семпла парламентарна манипулация може да се сравнява единствено с нашумялата навремето история, когато значителна група депутати напуснаха креслата си в Народното събрание в работен ден и се отзоваха на покана на виртуален богат меценат, който купувал депутатски души за по един ръчен часовник.

Всъщност става дума за нова откровена заявка за евросредства на неправителствени организации, представена като загриженост за правата на децата в навечерието на новата Стратегия за детето на ЕС.

В тази обстановка, РОД ИТЪРНЕШЪНЪЛ реши да воюва за собствено парламентарно представителство в бъдещото Народно събрание. С тази цел проведохме преговори и подписахме споразумения за сътрудничество с редица политически партии с програми, сходни с нашата основна кауза – защита на семейството и семейните ценности. Предложихме сътрудничество и участие в гражданските листи на ВМРО, АТАКА, ЧЕСТ и БСП за реализиране на бъдещи про-семейни политики. Подобно споразумение имахме от няколко години и с ПП „Възраждане“.

Някои партии ни разбраха и поеха протегнатата ръка.

РОД ИНТЕРНЕШЪНЪЛ отива към тези избори като единомишленик с тези политически партии. Призоваваме своите членове и симпатизанти, всички родителски организации да гласуват. Нека всеки един от нас даде своя вот и направи своя информиран избор за пътя, по който ще се развива страната ни.  На предстоящите избори ВМРО, АТАКА, ЧЕСТ и ВЪЗРАЖДАНЕ са онези, които обявиха готовност да защитят заедно с нас правото на децата на щастливо детство, правото да се раждат, отглеждат и възпитават в здрави биологичични семейства, без сурогатни майки, без социални услуги за настаняване в приемно семейство или в социални домове от семеен тип, без социални доклади за родителски капацитет и анонимни сигнали.

Разочаровани сме от непоследователността на БСП, социалната партия, в политиката й срещу настъплението на джендър-идеологията. Председателят на партията стои решително срещу джендър-глобализма,  а в същото време Парламентарната й група не подкрепи законопроекта за пълна отмяна на ЗСУ и евродепутатите на партията гласуваха в ЕП за Истанбулската конвенция и за ЕС зона свободна за ЛГБТИ.

В нашия избор няма място за привърженици и проводници на джендър-идеологията, явни или тайни. Нашата идеология е друга – България и здравото българско семейство са неделими и немислими един без друг. Ние сме против еднополовите бракове и съжителства. Ние сме против осиновяване на деца от еднополови двойки. Ние не желаем ранна сексуализация на нашите деца. Ние сме против равенство в правата на основата на сексуална ориентация. Ние сме против България да става източник на деца за международни осиновявания. Ние сме против България да се превръща в международна дестинация за педофилия.  
                                                                                       
БСП показа далновидност и публикува план за преодоляване на демографската криза, богат пакет от мерки за подобряване на икономическото състояние на българските семейства – родители и деца. Но този план остана неразбран, далечен и непопулярен за българския родител.  Българското семейство има нужда от икономическа стабилност, от сигурност и правосъдие и ненамеса в личните, семейни отношения.

Затова нашият избор е да не гласуваме за партии, които през последния мандат работеха усърдно за приемане на антисемейни закони и нови формации на отровители,  псевдодемократи, които изразиха неведнъж ярка подкрепа за джендър мейнстрима, многополовата система, с амбиции да променят и прекрояват в удобни за тях форми българската Конституция.

Ние не искаме повече съдбата на български деца като Атила в Холандия, Катерина в Германия, Ерик в Швеция, братчетата Рамирес в Швеция, стотици други  български деца в Норвегия, Швеция, Великобритания, отнети от техните биологични родители под всевъзможни предлози и чиито имена се пазят в Дирекция Социално подпомагане и Държавната агенция за закрила на децата.

Основният залог на предстоящите избори е войната за подкрепа на семейството и традиционните български семейни отношения, без покварата, бездуховността, безсемействеността в обществото. Войната е за отстояване правото да бъдем бащи и майки, баби, дядовци на нашите деца и внуци, да бъдем мъж и жена.

И нека не забравяме в борбата за семейството – цел са децата.

Нека всички се явим пред изборните урни със своята съвест и със своя девиз:

ДОЛУ РЪЦЕТЕ ОТ НАШИТЕ ДЕЦА!

УС на РОД ИНТЕРНЕШЪНЪЛ

Покажи още

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button