Статии

Владимир Шейтанов: Законът за социалните услуги трябва да бъде отменен!!!

„ЗАКОНЪТ ЗА СОЦИАЛНИТЕ УСЛУГИ ТРЯБВА ДА БЪДЕ ОТМЕНЕН!“

 Така казва българския народ. Така казва БПЦ. Така казва родителската общност. Така казват стотици хиляди тревожни български граждани.

ЗАКОНЪТ ЗА СОЦИАЛНИТЕ УСЛУГИ ЩЕ ВЛЕЗЕ В СИЛА НА 01.07.2020Г. ТОЙ ЩЕ ВЛЕЗЕ БЕЗ ИЗМЕНЕНИЯ! Така казва министър Сачева в Народното събрание на 19.06.2020г.

Кой тук е СУВЕРЕНЪТ? Министърът или Народът?

Народът може без един министър, но министърът не може без народ.

Днес няма по-нежелан, по-оспорван и по-отричан закон в България. Трънен венец на социалната държава. Позор за българския парламент. Паметник на разделението между управляващи и управлявани.

СОЦИАЛНИЯТ МИР Е НАРУШЕН.

Повече няма място за обществен диалог. Властта показа, че не го иска. Повече няма място за работа на експерти и специалисти. Властта показа, че това е било само примамка.

И ние вече не вярваме. Не вярваме, че сме социална държава, не вярваме, че властта принадлежи на народа и произтича от народа, не вярваме, че партиите защищават интересите на своите членове.

С встъпването си на власт министър Деница Сачева се обяви за диалог с обществеността. Това беше условието на ВМРО, за да бъде подкрепена нейната кандидатура. Тя пое ангажимента да изчисти спорните места, които будят тревогите и възраженията на родителските организации. Тя обеща в публичните дебати частични промени в текста на ЗСУ. Всичко това е детайлно протоколирано.

НИЩО ПОДОБНО НЕ СЕ СЛУЧИ!

България за пореден път е подведена. Коалиционните партньори от ВМРО и НФСБ за пореден път са публично дезавуирани. Опозицията обезмисли своята опозиционост. Малките политически балансьори останаха дебалансирани. Дори най-горещите привърженици на диалога с правителството и МТСП са принудени днес да признаят – диалогът бе химера. Доверчивите осъмнаха подведени. Нашите подозрения се сбъднаха.

Това не е политика. Това не е управление. Това не е поддържане на социалния диалог. Това е диктат над обществото. „

Покажи още

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button