Статии

Знамето на глобализма и либерализма в 21-ви век

След като конституционният съд в Полша постанови, че конституцията на страната стои над наредбите на ЕС, хиляди либерали излязоха на протести. Протести срещу собствената си страна. Протести, на които искат да заявят, че тя трябва да бъде по-незначителна от Брюксел и за тях това е много важна кауза. Друго, обаче, е интересно.

Искам да забележите кое знаме е винаги най-многобройно на проевропейските протести, след синьото такова на ЕС? На протести, които нямат нищо общо с ЛГБТ и прайдове, а се отнасят до коренно различни казуси. Не е полското.

Задавате ли си въпроса защо про-ЕС и глобалистко насторените хора тачат повече въпросното знаме, това с дъгата, отколкото националните си флагове? Виждате ли тясната връзка между глобализма и либерализма с това знаме? Не е връзка – това Е знамето на глобализма и либерализма в 21-ви век. То олицетворява нещо много повече от права на някакви двойки. То олицетворява наивния порив на постмодерния човек да разтвори нацията, държавата и общността си в глобалното блато.

Автор: Кристиян Шкварек

Покажи още

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button