Статии

Автошествие и Протест срещу реанимирането на истанбулската конвенция

Скъпи български родители, сподвижници на автентичното родителско движение в България.

След повече от три години борби за отстояване на правото ни необезпокоявано да възпитаваме и изграждаме в традиционен християнски дух нашите деца, днес в наситена с и без това недотам позитивни събития обстановка, съм длъжен да сведа до вашето знание реалното положение на нещата към днешна дата в светлината на целите, които заедно преследваме от самото зараждане на националното родителско движение.

Нека започнем от неуспешната фронтална атака, с която беше направен опит за ратифициране на Истанбулската конвенция.

След като джендър иделозите не успяха да влязат през парадния вход в българската правна конструкция, те разсредоточиха силите си в няколко посоки като насочиха ударите си върху съдебната система най-вече.

Освен многобройните обучения, чиято цел е „допълнителна квалификация“ на магистратите, тревога будят няколко събития от последните седмици, видимо свързани с тъй наричания месец на прайда, в чест на който нашите институции се опитват да покажат лоялност към новата западна идеология.

Първото събитие е едно безпрецедентно решение на Административен съд – София, с което той задължава Столична община – Район Панчарево да впише две жени от еднополова двойка в акта за раждане на детето. Интересното в случая е, че Испания отказва да даде гражданство на новороденото, въпреки че то е родено там и всеки юрист знае за правото на земята, Великобритания също отказва да даде гражданство, въпреки, че т.нар.“родител 2“ е британска гражданка и е вписана в испанския акт за раждане като такъв. Въпросът ми е докъде точно опира толерантността, загриженосттта и човешкото отношение в западните държави, които ни диктуват своите ценности? Защо оставят едно дете от еднополова двойка без гражданство, та нали при тях на дневен ред и висш приоритет са точно проблемите на ЛГБТИ хората? Наистина ли в Испания не важи правото на земята, а във Великобритания – правото на кръвта, възоснова на които двете майки биха могли да претендират за гражданство във всяка от двете държави или целта е била целенасочено случаят да бъде пренесен в непросветена, нетолерантна България? Този въпрос го оставям на вас, приятели.

Второто събитие, на което трябва да обърнем внимание е разглеждането от страна на гражданска колегия на Върховния Касационен Съд право за юридическа смяна на пола. По този въпрос ВКС сезира през 2021г. Конституционния съд, който се произнесе с решение, че думата „пол“ в българската конституция има само и единствено биологичен смисъл. Въпросът е защо беше необходимо Конституционният съд отново да бъде сезиран сякаш никога не се е произнасял с тълкувателно решение по повод Истанбулската коневенция или сякаш може в рамките на 3 години да произведе противоречиви решения по един и същ въпрос? Очакваме да видим с какво ще излезе на 9-ти юни ВКС по случая.

Третият случай е най-пресен.

След като сезирахме прокуратората относно планираната „детска сцена“ на София – Прайд, в същия ден, по някаква тъжна ирония излезе новината, че българската прокуратура внася предложение за изменение на наказателния кодекс, с които ще борят дискриминацията срещу ЛГБТИ лица. Предлага се изричното включване в съставите на престъпленията от омраза на признаците „сексуална ориентация, пол, полова идентичност и изражение на пола“, с което Истанбулската конвенция влиза през задния вход там, където не успя през парадния.

Струва ми се, че след споменатите подаръци за 15 – годишния юбилей на София – Прайд, поднесени от уважаемите български институции, няма нужда да обяснявам, че битката за бъдещето на България, за нашите деца далеч не е приключила, а тепърва започва. Оставам озадачен от факта, че стратезите на една идеология, проповядваща нихилизъм и разпуснатост стават толкова принципни и последователни когато стане дума за законодателни промени, превъзпитаване, индоктриниране, подчиняване на масите ако щете.

И за най-наивните, би трябвало вече да е станало ясно, че не иде реч за права на ощетените и за свободи на потиснатите, нито за толерантност към дискриминираните, а за следващата глобална идеологическа вълна, която не търпи инакомислещите и наближава времето, а на места вече е настъпило, когато потискани, ощетявани, дискриминирани, наказвани, мачкани ще бъдат новите дисиденти, тези, които отказват да припяват в хор новата песен и основна таргет група както някога са били, така и остават децата и подрастващите.

Ние от Сдружение РОД-Интернешънъл призоваваме всички родители, независимо от партийна принадлежност, независимо от пол, раса, възраст, образование и всички други признаци, които по принцип ни делят, да се обединим отново около една кауза в събота 11ти юни от 11 ч. Пред социалното министерство улица Триадица 2, за да поискаме незабавна намеса от държавните институции и конкретно от Прокуратурата и Държавната агенция за закрила на детето за забрана достъпа на непълнолетни забрана на всякакъв род развращаващи прояви на София Прайд, с което да предотвратят извършване на престъпление по чл.155б по наказателния кодекс от страна на организаторите и участниците на тази похотлива демонстрация на сексуалност. Да поискаме и оттегляне предложенията, отправени от българската прокуратура към народното събрание, с които дефакто възкресяват Истанбулската конвенция и то скрепена с мерките на държавна принуда и наказателен апарат.
Освен протеста в събота, можете да се включите и в автопохода на 10-ти/ петък с начален час 15.30ч. от площад Ал. Невски.

Очакваме ви ! Бог да пази България!

Иван Вълков

Съпредседател на Сдружение РОД Инт.

Протест 11.06 - за забрана за разврат на деца
Автопоход десети юни София Ал. Невски

Автопоход 10 юни
Покажи още

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button