Статии

Орбан защити унгарския закон, забраняващ развращаването на децата, преди срещата на върха на ЕС

Той забранява разпространението на материали в училищата за насърчаване на хомосексуалността или промяната на пола

Аз съм борец за правата. Бях такъв и по време на комунистическия режим. Тогава хомосексуалността се наказваше и се борех за техните права и свободи. Но този закон не е за това, а за правата на децата и родителите, заяви той.

Въпросът не е за хомосексуалността, а за децата и родителите – така премиерът на Унгария Виктор Орбан коментира на влизане в Европейския съвет одобрения миналата седмица от унгарския парламент законопроект, съобщи БНР.

Законът забранява разпространението на материали в училищата за насърчаване на хомосексуалността или промяната на пола.

Председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен го нарече „срам“.

Орбан заяви лаконично, че е отговорил незабавно на писмото ѝ в тази връзка, както и на лидерите, подписали обща декларация срещу закона.

„Аз съм борец за правата. Бях такъв и по време на комунистическия режим. Тогава хомосексуалността се наказваше и се борех за техните права и свободи. Но този закон не е за това, а за правата на децата и родителите“.

По-късно гостуващият в Брюксел генерален секретар на ООН Антониу Гутериш определи дискриминацията на тези хора като „напълно неприемлива“.

„Никаква дискриминация не е приемлива при никаква ситуация. И всяка дискриминация срещу ЛГБТ е напълно неприемлива в модерните ни общества“.

Покажи още

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button