КонференцииСтатии

Национална конференция за алтернативни форми на образование ще се проведе в Русе

Сдружение „РОД Интернешънъл“, Асоциация за домашно образование и Проект „Свобода за всеки“, с грижа към родителите в тези твърде объркани времена организират еднодневна конференция „Алтернативни форми на образование“. Нашето желание е да представим възможни работещи алтернативи за свободно образование, чрез ангажиране и отговорност от страна на мама и тати. Желаем да споделим нашият 20+ годишен опит в отглеждане, възпитание и образоване на деца извън държавната система. Лекторите на конференцията, адв. д-р Виктор Костов, Петър Порумбачанов председател на Асоциация за Домашно Образование, семейство Господинови, родители на 5 деца, Явор Костов и Давид Александров председател на Сдружение РОД ще засегнат теми като правни и философски аспекти на образованието в България, ролята на родителите и връзката между свобода и отговорност. Ще представим важността от развитие на критичното мислене при възпитанието и образованието на подрастващите и разбира се ще представим задълбочено палитрата от алтернативи пред родителите. Конференцията ще завърши с двучасова дискусия с активно участие на публиката по въпросите за образованието извън държавно-регулираните форми. По време на събитието децата над 4 годишна възраст ще бъдат в компанията на домашни ученици, успешно реализирани в страната и чужбина.

Заповядайте на 12 септември 2020 г. от 10:00 ч. в Зала Европа в Доходното здание .
Вход свободен!

ПРОГРАМА НА КОНФЕРЕНЦИЯТА:

Сдружение „РОД Интернешънъл“ и Проект „Свобода за всеки“, Асоциация за Домашно Образование организират национална конференция за алтернативни форми на образование. Тя ще се проведе на 12 септември, събота, в Русе, мястото е зала “Европа” на Доходното здание, а началото е в 10 ч. Лекторите ще запознаят аудиторията с правните и философските въпроси на образованието в България, с ролята на родителите в този процес, както и за алтернативните възможности за всеки, който не харесва образователното статукво.

Повече по тази тема ще чуете от разговора на Искра Георгиева от Дарик Радио с Давид Александров – съпредседател на сдружение “РОД”:

Може да се отбележите в събитието на конференцията във Фейсбук:

Покажи още

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button