Статии
Четени

На 12 юни 2021г. се проведе Шествие за традиционното християнско семейство

Вчера се проведе „Шествие за традиционното християнско семейство, съставено от баща – мъж, майка – жена и техните деца.” Организатори бяха „Сдружение РОД “ с председатели адв. Владимир Шейтанов, Давид Александров и Иван Вълков, а сред подкрепящите партии и организации, дошли на място, се откроиха имената на ВМРО, представени от Ангел Джамбазки, Юлиан Ангелов, Мария Цветкова и още редица членове, БРЦК (Български Родителски Централен Комитет), Кристиян Шкварек -Представител на групата на Европейските Консерватори и Реформисти в България и председател на Младежкия консервативен клуб , журналисти, сдружения, представители на различни партии, както и родителски организации, подкрепящи традиционното християнско семейство – „Да запазим българското семейство“, Национална гражданска инициатива, Свобода на словото, „Да опазим християнското семейство“. Събитието беше обявено за 12 часа, но още преди 11 на НДК започнаха да се събират семейства с деца, млади и възрастни, дошли да подкрепят шествието.

Към официално обявения час присъстващите вече бяха стотици. Програмата започна с химна на Ребулика България в прекрасното изпълнение на Божена Александрова, съпруга на Давид Александров. Тя изпълни и втория куплет, който е отдавна забравен и гласи:

„Паднаха борци безчет

за народа наш любим,
майко, дай ни мъжка сила
пътя им да продължим.”

Пръв на трибуната поздрави събралото се множество Давид Александров – съпредседател в РОД, който подчерта че именно мъжка сила ни е много нужна в този преломен момент, за да може да продължим напред. Г-н Александров посочи, че датата на провеждането на шествието не е случайно избрана, защото часове по-късно ще се проведе и София Прайд, на който за пореден път ЛГБТИ представители ще излязат под надслов, че са дискриминирани. А в действителност, както посочи г-н Александров, днес повече от всякога, е дискриминирано традиционното християнско семейство. Една от причините е приетата Европейска стратегия за детето, в която родителите са дискриминирани, а детето е под ударите на джендър идеологията. Както подчерта Давид Александров – представителите на ЛГБТИ общността „могат да бъдат каквито поискат, но те искат да си издействат права, които в действителност имат, но доброволно са се отказали от тях – като например да създадат семейство – такова, каквото позволява Конституцията на България и да имат деца.”

„Това е акция на защита, а не нападение“, продължи Иван Вълков, съпредседател на „Род Интернешънъл“. Той подчерта, че се касае за мирно шествие, в което няма място за омраза. Г-н Вълков говори за мощната пропаганда, която вече се внедрява и в българските образователни институции. Пропаганда, на която жертви са и самите представители на ЛГБТИ, макар те самите да не могат да го осъзнаят.

След него на трибуната говори г-н Ангел Джамбазки – зам.председател във ВМРО и евродепутат. Той категорично заяви, че „         Има два пола и семейството е съставено от мъж, жена и техните деца. Всичко друго е отклонение от нормите. Всичко друго е извращение”. Г-н Джамбазки се обяви и в подкрепа на смъртното наказание, когато става дума за педофилия, припомняйки за пропагандата в излъчения неотдавна филм за „сладко-горчивото приятелство между 9 годишния Марио и ексцентричния гей мъж Борче”. Филм, също част от София Прайд. „Педофилията трябва да бъде наказателно преследвана. За педофили – смъртно наказание”, безмислостно отсече Ангел Джамбазки.

 „Върнете дъгата на децата, тя е тяхна, а не на вашите тревожни мозъци” призова той, посочвайки, че ЛГБТИ представителите искат да имат все повече права, включително да променят законодателството. „Какви права нямат? Имат всякакви права. Никой не им забранява да живеят, както искат, но да не ни го натрапват”, заяви евродепутатът.

„Бъдете горди с позицията, която защитавате. Тази позиция в момента в Европа е малцинство, но това не трябва да ни плаши. Да живее традиционното българско християнско семейство, да живее България”, така завърши Ангел Джамбазки, съпроводен от бурните аплодисменти на събралото се множество.

Кристиян Шкварек, председател на Младежкия консервативен клуб, се изказа след Ангел Джамбазки, като подчерта, че всъщност мразените са всички, които са на това шествие – хората са заклеймени като фашисти, скинари, прости хора, и целенасочено са маргинализирани. „Целта е патологизиране на нормалното, а несъгласието с ЛГБТИ идеологията, по логиката на техните поддръжници, те прави хомофоб.”

Г-н Шкварек предупреди, че губим културната война и проблемът е и в нас, защото не сме намерили начини да стигнем до подрастващото поколение – било то чрез съвременни методи, било чрез по-голяма активност. Пропагандата вече е навлязла в медиите, университетите, политиката. „Трябват действия всеки ден, всяка седмица от годината.” Той посочи, че опасността е съвсем реална, давайки за пример Канада в която службите са отнели дете от семейството му, защото родителите не са позволили да мине на хормонална терапия. „Имаме едно предимство, има светлина в тунела – ние можем да посочим, че ЛГБТИ движението постигна всичките си цели на много места по света, и вижте какво стана.” „Тези движения са основани от педофили, те целят пълната сексуализация на всичко, включително и на децата, и това не трябва да се забравя, затова „четете, това е нашата сила, ние можем да бъдем просветената страна”, завърши изказването си Кристиян Шкварек.

Божена Александрова изпълни още една песен, а след нея на говори п-р Емануил Вълков, който подчерта, че няма омраза към ЛГБТИ хората, но никога няма да приемем натрапването на тази идеология. Той припомни и поучителната притча за Содом и Гомор, в който живеели най-нечестивите хора. Авраам помолил Бог да ги помилва, ако се намерят петдесет праведника. Господ се съгласил, но Авраам не успял да намери петдесет праведника, но Господ отново обещал да не погуби двата града, ако намери четиридесет и пет праведника. Не се намерили и толкова. Авраам отново помолил Господ, като все намалявал числото на праведниците докато Бог най-сетне се съгласил на десет. Но, за съжаление, и десет не се намерили, защото в тези градове жителите били зли и развратени, затова Господ унищожил Содом и Гомор. За разлика от Содом и Гомор, „тук, и по цяла България, има много повече хора, които казаха не на ЛГБТИ пропагандата и именно заради това Господ ще пощади България”, завърши речта си п-р Вълков.

На импровизираната сцена отново се качи Иван Вълков, който даде сериозен повод за размисъл на присъстващите, подчертавайки, че понятието хомофоб е много хитро измислено. Противното на хомофоб, по тази логика, е хомофил, но подобни определения крият опасност, защото: „скоро ще кажат педофоб, а обратното на педофоб е педофил.”

Адвокат Шейтанов пък припомни резолюцията на ЕП за приемането на Стратегията за децата, в която еврочиновниците предлагат децата да бъдат включени в реалната политика на универсално ниво. Нещо, което е абсолютно неприемливо, защото новият подход ще е овластяване на деца без житейски опит и незрели да се включат в решаване на европейските проблеми. Той подчерта, че ще продължаваме да настояваме за отмяна на този документ и замяна с истинска Стратегия за развитие на детето.

Паралелно течеше и подписка в защита на традиционното семейство, която беше подкрепена от стотици хора. Минути по-късно шествието потегли, като посоката беше: бул. „Витоша“, „Триъгълника на властта”, Народното събрание. Участниците скандираха „Мъж и жена е равно на деца“, „Не искам в моя град да има гей парад“, „Върнете дъгата на децата“. Минути по-късно протежението на Витошка беше буквално залято от позитивна вълна от хора, обединили себе си в защита на християнското семейство и срещу ЛГБТИ идеологията.

Пред Катедрален храм „Св. Неделя“ шествието спря. Адвокат Шейтанов държа кратка реч, в която припомни на събралото се множество базова истина –  „Без семейство няма деца, без деца няма семейство, а без семейство и деца няма България.” И сякаш, за да потвърди думите му, в този момент от храм-паметника се чу „Горчиво” – младо семейство току що се беше врекло във вярност пред очите на Бог, вливайки се в редиците на традиционното християнско семейство. Адвокат Шейтанов отбеляза и позицията на Българската православна църква, която също е в подкрепа на традиционното християнско семейство. БПЦ застана срещу провеждането на София Прайд, призовавайки: „Да не се допуска духовна и телесна зависимост от греха, за да пазим децата от съблазънта. Вoдeни oт любoв към ближния, кaтo нaй-виcшa фoрмa нa бoгoуcтaнoвeнocт, oщe вeднъж oтпрaвямe aпeл към oргaнизaтoритe и учacтницитe в прeдcтoящия пaрaд нa грeхa, дa ce oтвърнaт oт пътя нa прoтивoecтecтвeнoтo и пoeмaт пo пътя нa cпaceниeтo“, гласеше призива от Синода, прочетен от адвокат Шейтанов. 

Шествието отново потегли, като малко по-късно приключи пред сградата на Народното събрание. Кратки изказвания имаше от страна на различни представители на родителски организации. Накрая организаторите благодариха на всички, подкрепили с присъствието си шествието за традиционното християнско семейство. Шествие, осмелило се да застане срещу ЛГБТИ идеологията, застрашаваща да срине традиционните ни устои, повличаща най-свидното за българите, а именно децата. И сякаш, в подкрепа свише на събралите се хора, от самото начало на събирането – пред пилоните на НДК, та чак до края му – пред сградата на Народното събрание, времето беше слънчево и спокойно. Буквално минути по-късно се изля порой, който принуди организаторите на „София прайд“ да забавят старта, а почти цялото събитие протече под знака на мрачно време и проливен дъжд.

Покажи още

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button