В медиитеСтатии

Джо Байдън назначи специален пратеник за правата на сексуално нетрадиционните

Освен това президентът на САЩ подписа закон, с който гей дискотека в Орландо, мишена на атентат през 2016 г., става „Национален мемориал“.

Американският президент Джо Байдън обяви в петък, 25 юни, назначаването на Джесика Стърн за специален пратеник за защита на правата на ЛГБТКИ+ общността по света. Понастоящем директор на неправителствената организация OutRight Action International, Джесика Стърн ще бъде зачислена към Държавния департамент.

Тя ще има “решаваща” роля, за да гарантира, че “американската дипломация закриля и защитава правата на хората ЛГБТКИ+ по света”, съобщи Белият дом.

Американският президент демократ подписа и закон, по силата на който гей дискотека в Орландо, щата Флорида, станала мишена на атентат през 2016 г., се превръща в “Национален мемориал”.

Атаката срещу гей дискотеката “Пулс”, извършена на 12 юни 2016 г. от тежковъоръжен мъж, от името на групировката “Ислямска държава”, шокира дълбоката страната и ЛГБТК общността, в разгара на месеца на гей парадите, отбелязва “Фигаро”. Законът бе одобрен единодушно в началото на юни от американския Сенат, което е рядък момент на политически консенсус във Вашингтон, коментира АФП.

26.06.2021

Източник: https://glasove.com/categories/na-fokus/news/dzho-baydn-naznachi-spetsialen-pratenik-na-za-pravata-na-lgbtki

Покажи още

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button