В медиитеСтатии

Джейми Лий Къртис: Гордея се, че синът ми стана дъщеря

Актрисата Джейми Лий Къртис за първи път сподели публично, че по-малкото ѝ дете, 25-годишната Руби, е трансджендър жена.

Тя казва, че тя и съпругът й, Кристофър Гест, „са гледали с гордост и удивление как синът им Томас се превръща в дъщеря им Руби“.

Носителката на „Златен глобус“ направи изявлението със съгласието на дъщеря си, в интервю за списанието AARP (издание на Американската асоциация на пенсионерите AARP, което се фокусира върху проблемите на застаряването). Тя казва, че тя и съпругът й, Кристофър Гест, „са гледали с гордост и удивление как синът им Томас се превръща в дъщеря им Руби“.

https://www.instagram.com/p/CR4pwe6s3xb/?utm_source=ig_web_button_share_sheet

Руби е едно от двете деца, осиновени от Къртис и Гест, който е известен предимно с ролята на китариста Найджъл Туфнел в документалния филм „This is spinal tap“. Двойката осинови двете деца след дълги години неуспешни опити да има свои. Сестрата на Руби се казва Ани и е на 34 години.

Къртис, която познаваме от филмите „Хелоуин“, „Шантав петък“ и „Бевърли Хилс чихуахуа“, сподели и че Руби е сгодена и догодина ще се омъжи за половинката си. Актрисата обаче не каза дали годеникът на дъщеря ѝ е мъж или жена.

Джейми Лий Къртис: Гордея се, че синът ми стана дъщеря
Снимка: Getty Images

На въпрос дали очаква скоро да стане баба, Къртис, която е на 62 години, казва, че към момента няма такива очаквания, но се надява някой ден това да се случи.

През 2017 г. Къртис, която отдавна е защитник на правата на ЛГБТИ хората, написа за Huffington Post статия, която публикува и в Twitter. Текстът беше със заглавие „Скъпи транс деца. Писмото, което всички искаме да бяхме написали“.

Миналата година звездата от „Хелоуин“ обяви, че ще режисира и ще участва във филм, разказващ историята на Сара Кънингам: актрисата, която замества майки на гей сватби. Кънингам основа организацията „Free Mom Hugs“, чиято цел е да подкрепя ЛГБТИ децата, отхвърлени от биологичните си родители заради сексуалната си ориентация.

31.07.2021г.

Източник: https://webcafe.bg/vryava/dzheymi-liy-kartis-gordeya-se-che-sinat-mi-stana-dashterya.html

Покажи още

Подобни публикации

Коментар

  1. Не разбирам каква е идеята на авторите на сайта при публикуването на тази и на подобни на нея статии, като например „Хомофоб предизвика Елтън Джон, Мадона и други звезди, след като същите не нищо друго освен пропаганда на ЛГБТ идеологията.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button