В медиитеСтатии

Във Валенсия въвеждат “емоционално-сексуално образование“ от 6-годишна възраст

Предметът „емоционално-сексуално образование“ става задължителен в училищата във Валенсия, Испания, от шестгодишна възраст. Съответното решение беше одобрено на 23 юли от регионалното правителство. За това пише вестник El Mundo.

Новият предмет е част от 183 мерки в стратегията на автономната област Валенсия, която твърдят, че е насочена срещу сексуалното насилие.

Документът ангажира Съвета по образованието на Валенсия да въведе „ емоционално-сексуално образование “ като задължителен предмет в основните и средни училища, и бакалавърска степен и ще възложи на методистите да разработят материали, които са предназначени да „деконструират и атакуват сексуалното насилие“.

Предлага се също така да се подобри въвеждането в сексуалното образование „от феминистка гледна точка, за да се изградят сексуални взаимоотношения, основани на добро отношение“.

Подобни предмети се преподават в Навара, Каталуния и Балеарските острови.

Забележете, наред с други неща, емоционално-сексуалното образование се състои и от изучаване на различни сексуални ориентации.

Коментар на RVS

Борбата срещу „сексуалното насилие“ във феминистка среда е тясно свързана с темата за „домашното насилие“. Испанските феминистки в тази област са, така да се каже, авангардът, който доста отдавна се обърна към открити призиви за борба с патриархата, чак до лозунги за „изгаряне“ на епископската конференция. 

Сега в този бизнес ще бъдат въвлечени и децата, които не само ще получат пълен списък на половите идентификации със съответните последици, но и ще бъдат обучени каква е „добрата“ емоционална реакция при взаимоотношенията с тези полове. 

По време на активната промоция в Русия на Законопроекта „за предотвратяване на домашното насилие“ (ЗПДН), феминистки като Оксана Пушкина убеждаваха обществеността, че сексуалното образование няма нищо общо със ЗПДН. Примерът с Испания дава доста по-пълна картина.

25.07.2021г.

El Mundo: https://www.elmundo.es/comunidad-valenciana/2021/07/23/60fb04bbfdddffeb888b4661.html

Източник: http://rvs.su/novosti/2021/v-ispanskoy-valensii-vveli-emocionalno-seksualnoe-obrazovanie-s-6-let

Покажи още

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button