Статии

Първи стъпки за насърчаване на многодетните семейства в Русе

Съпредседателят на Сдружение РОД присъства на второто заседание на комисията за многодетните семейства

Днес беше второ заседание на комисията за многодетните семейства в град Русе с председател зам. кмет Енчо Енчев, а аз съм поканен като член в качеството ми на многодетен баща и съпредседател на Сдружение РОД.

Русе е един от многото градове в България с лоши показатели за демографията. Една от причините за това е ниската раждаемост.

По заповед на кмета ни Пенчо Милков, чрез тази комисия ще започнат да се търсят конкретни решения за насърчаване на многодетните семейства.

Предложенията са много, но се обединихме върху идеята, че трябва да започнем от малките неща и да надграждаме във времето.

– Като начало ще се предложи на Общинския съвет да се изработи медал и грамота, които да получава многодетна майка още от родилното отделение.

– По желание на родителите ще може да им се издаде карта, че са многодетни, за да се избяга занапред да доказват навсякъде колко деца имат.

– С тези карти децата ще имат вход свободен на културни мероприятия, а родителите намаление от билетите.

За в бъдеще ще има и други предложения, които изискват повече обмисляне, едно от тях, което е мое предложение: Многодетни родители да получават отстъпка от таксите в Русенския университет, с което се цели да има по-образовани родители.

Това е едно начално предложение, което стартира от срещата ми с кмета ни Пенчо Милков и се радвам, че вече се започва да се работи по въпроса.

Давид Александров

Източник
dunavmost.com

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button