Статии

ЧЕСТИТ ДЕН НА ХРИСТИЯНСКОТО СЕМЕЙСТВО

ДО БЪЛГАРСКАТА ОБЩЕСТВЕНОСТ,

РОДИТЕЛСКИТЕ НЕПРАВИТЕЛСТВЕНИ ОРГАНИЗАЦИИ,

ПРО-СЕМЕЙНИТЕ ПОЛИТИЦИ И ПОЛИТИЧЕСКИ ПАРТИИ,

БЪЛГАРСКИТЕ МЕДИИ

                 ЗА БЪЛГАРИНА СЕМЕЙСТВОТО Е БИЛО ПАЗИТЕЛ НА ЕЗИКА, КУЛТУРАТА И ВЯРАТА МУ. То е институцията съхранила го в тъмните времена на османско владичество. Мястото, където децата получавали първите си житейски уроци,  развивали своите дарби, научавали първите знания за света. Днес във времена на непрестанна промяна на ценности, на налагане на иновативни идеологии и подмяна на авторитети, семейството остава стожер на изконните морални норми и проводник на традициите за всеки народ.

              В ПРАВОСЛАВНОТО ХРИСТИЯНСТВО на 21 ноември се чества празника Въведение Богородично. Преданията говорят как на този ден малката Мария, обречена от родителите си на Бога още преди рождението си, влиза за първи път в Йерусалимския храм. Почитането на този празник датира от 715 година, а от 1929 година, с решение на Светия Синод се чества в България и като Ден на християнското семейство и на православната младеж.

              В БЪЛГАРСКИЯ НАРОДЕН КАЛЕНДАР често се преплитат православния канон и народните обичаи. И по темата за семейството ние българите пазим  и отстояваме своите традиции. В много части на България са запазени обичаи свързани със създаването и благоденствието на семейството. Няма празник в колоритния бит на българина, на който да не се отдава почит на родители, семейство и род.

            Скъпи съмишленици, Сдружение „Род Интернешънъл“ поздравява всички свои членове и партньори, всички български родители по случай ДЕНЯ НА ХРИСТИЯНСКОТО СЕМЕЙСТВО. Един празник излязъл от духовността и традицията на българите, празник с особено значение днес, когато светът и България са изправени пред безпрецедентно изпитание за семейството и семейните ценности.

                Във време на тежка социално-икономическата криза, породена от „КОВИД-19“, криза която руши институции, общества и обществени порядки, криза пред която се огъват големи нации, могъщи държави и огромни човешки общности, надеждите ни са в здравото и сплотено семейство.

                 В месеците на световно изпитание, търговията със здраве и социални услуги се превръща в престъпление срещу нацията и престъпление срещу човечеството. Емисарите на Закона за социалните услуги продължават да издевателстват над семействата.

                 В името на опазването на българския род и българската нация нека се обединим и продължим работата срещу антисемейните регулации в Закона за социалните услуги, Закона за закрила на детето, последните промени в Семейния кодекс и Закона за домашното насилие. Да спрем опитите за натрапване на отхвърлената вече и обявена за противоконституционна Истанбулска конвенция!

                  Скъпи семейства, скъпи родители, будни българи нека днешния ден ни припомни силата на българския дух, християнските добродетели и човешки ценности!

Поздравяваме и всички родители и родителски организации в чужбина с Деня на Християнското семейство!

ЧЕСТИТ ДЕН НА ХРИСТИЯНСКОТО СЕМЕЙСТВО!

21 ноември 2020г.                                                          

Сдружение „Род Интернешънъл“

Единение за семейството и децата

Покажи още

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button