В медиитеСтатии

Актрисата Елън Пейдж си смени пола и името

Номинираната за „Оскар“ звезда на продукции като „Джуно“ и „Академия „Чадър“, известна досега като Елън Пейдж, оповести, че е трансджендър и вече ще носи името Елиът.

„Здравейте, приятели. Искам да споделя с вас, че съм трансджендър. Наричайте ме с местоименията той или те. Името ми е Елиът. Щастлив съм, че пиша това“, сподели Пейдж в социалните мрежи.

Актрисата призна също, че въпреки щастието от разкриването на истинската си идентичност, се страхува от подигравки, агресия и дискриминация от страна на другите. Пейдж отбелязва, че най-малко 40 трансджендъри са били убити през 2020 г., повечето от които чернокожи и латиноамериканци. „Дискриминацията спрямо транс хората е жестока и коварна“, казва Елиът Пейдж.

Тридесет и три годишната Пейдж допълва, че ще се бори за правата на трансджендърите и обещава на всички, сблъскали се с тормоз и заплаха от насилие, че ще направи всичко възможно, за да промени този свят към по-добро.

Сред знаменитостите, засвидетелствали подкрепата си за Елиът Пейдж, е актрисата Лена Дънам, която написа: „Гордеем се с нашия супергерой“.

Елън Пейдж е най-известна с ролята на бременна тийнейджърка във филма „Джуно“ (2007), за която получи номинация за „Оскар“ за най-добра актриса. Зрителите я познават и като Кити Прайд в „Х-Мен: Последният сблъсък“ и „Х-Мен: Дни на отминалото бъдеще“, както и като екранна партньорка на Леонардо ди Каприо в „Генезис“.

Източник
trud.bg
Покажи още

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button