Статии

МЪЖ В РОКЛЯ НЕ Е РАВНО НА ЖЕНА

1. За подмяната на фактите с фантазии

Медийното игнориране на фактите беляза нов връх около новината за победителя в конкурса за красота „Мис Невада“ – трансджендъра Каталуна Енрикес.

Енрикес е мъж, дегизиран като жена – факт. Той може да фантазира, че е жена, но това не променя факта, че е мъж. Даже с цялото покровителство на ляво-либералния елит и неговите могъщи медии, Енрикес пак си остава мъж, престорен като жена.

А медиите за сетен път доказаха, че се интересуват повече от фантазии, отколкото от факти. Те не само адмирират болни фантазии, но и фанатично ги представят за факти.

Вероятно причината не е защото не могат да различат факт от фантазъм, а защото съучастието им във фалшифицирането на действителността е щедро финансирана политика…

На фона на тяхното спонсорирано бягство от истината, не бе изненадващо старанието на медиите да описват Енрикес с думи в женски род, все едно наистина е жена. В опитите за прикриване на истината чрез политкоректен новоговор се натрапваше прекомерната употреба на местоимението „тя“ по негов адрес.

Не отричам, че пластичната хирургия, гримът и шармантните дамски тоалети създават впечатляващи имитации на жени. Но това все пак са имитации, а не жени.

За всеки, чийто разсъдък не е приспан от неолиберална пропаганда, Енрикес си остава ТОЙ, въпреки амбицията му да симулира, че е „тя“ и въпреки медийните аспирации да го представят за „жена“ – при това най-красивата!

Между другото, казаното не отнема свободата на Енрикес да фантазира. Всеки може да си въобразява каквото пожелае, стига да не очаква от държавата и обществото да ратифицират на неговите фантазии. И да не очаква, че неговото право да вярва, че е „жена“, поражда задължение за останалите да вярват същото!

Нищо подобно. Правото на друг човек да фантазира не отменя моето право да наричам нещата с истинските им имена

….

2. За дискриминацията на жените

Предизвестената победа на дегизиран мъж в женски конкурс за красота е чисто и просто дискриминация на истинските жени, участнички в конкурса. Крещящо неравенство!

Не знам дали някоя правозащитна организация се застъпи за тези жени. Аз поне не чух. От лагера на феминистките също нямаше реакция. Не трябваше ли тъкмо те, ако действително ги е грижа за правата на жените, да защитят участничките в конкурса от тази фрапантна несправедливост? Все пак конкурсът е „Мис Невада“, а не „Мис Трансджендър Невада“!

Същата несправедливост и неравенство вече помрачават спорта. Комплексирани мъже – с посредствени спортни качества, но с неконтролируем апетит за титли и медали – се обявяват за „трансджендърни жени“ и печелят срещу жени в женските дисциплини.

Но когато в едно общество фалшът и лъжата вземат връх, последиците не закъсняват да дискредитират амбициите на своите автори… Иронията е в това, че борбата за полово равенство чрез игнориране на истината и извращаване на чувството за справедливост, води до още по-големи неравенства и несправедливост.

Политиката за привилегироване на лица със сексуални разстройства – зад паравана за защита на жените от насилие и дискриминация – в крайна сметка води до узаконено насилие и дискриминация над жени и девойки (в спорта, в културния живот и пр.)

Впрочем, не изключвам възможността богатите чичковци, които наливат колосални суми в борбата за „полово равенство“, да целят точно това – създаване на още по-големи неравенства до степен на пълно убиване на чувството за истина и справедливост у хората…–

Р.Р.

Източник
Roman Radkow
Покажи още

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button